Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

Călătoria în trecut a lui IWC Portofino Monopusher

Cu alura unui ceas de buzunar (45mm în diametru), Portofino Monopusher este o lecție de istorie despre debutul primelor mecanisme cronograf. Lecția rămâne însă la nivelul de sugestie pentru că cel mai nou model IWC arată cum nu se poate mai modern (și mai bine).
iwc

Cronografele monopoussoir, monopusher sau cu un singur buton, sunt strămoșii mecanismelor cu două butoane pe care le întâlnim azi.  Casele orologere elvețiene le păstrează însă un respect aparte și reînvie tradiția de fiecare dată când își doresc să facă o declarație de orgoliu.

Este și cazul lui IWC Portofino Monopusher, un ceas al cărui nume concentrează cel mai bine calitățile pe care le etalează. Principala atracție o reprezintă butonul amplasat în coroană, aproape invizibil unui ochi neavizat. La fel ca în cazul primelor cronografe el pornește, oprește și resetează indicatorul cronografului, capabil să numere 60 de minute.

Ceasul a fost prezentat în două variante de culoare – o carcasă din aur alb 18K cu un cadran metalic de culoare maro și o construcție din aur roșu cu un cadran argintiu. Cu o carcasă supradimensionată de 45mm, Portofino Monopusher nu este un ceas ușor de trecut cu vederea. Motivul ar putea fi calibrul de dimensiuni mari 59360 construit in-house de producător, capabil să funcționeze fără întoarcere pentru nu mai puțin de 8 zile.

Cadranul se împarte în patru zone diferite, extrem de bine poziționate și lizibile în același timp. Totalizatorul de minute al cronografului a fost poziționat în dreptul orei 12, diametral opus de secundarul modelului. În partea stângă,  la ora 9 poate fi văzut indicatorul de rezervă de mers, în timp ce ora 3 are lângă fereastra de dată.

Un ceas al detaliilor, IWC Portofino Monopusher numără și un capac transparent pentru observarea mecanismului decorat cu binecunoscutele linii Geneva precum și o curea din piele fabricată de compania Santoni după o tehnică specială.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii