Cautare
, Contributor

Travel |
|

Călători cu experiență te învață – cu exemple și imagini – cum să-ți faci bagajul perfect de vacanță. Astăzi: femeia de afaceri Mirela Bucovicean

portret mirela-21
Pentru că bagajele potrivite sunt mereu bătaia de cap a oricărei escapade estivale, am aruncat o privire curioasă în valizele și în garderobele de vacanță ale unor călători pasionați, cu stil și experiență în materie de jet-setting. Pregătește-te să te inspiri din secretele și sfaturile lor pentru o vară – și o valiză – cât mai „light“.

Strategia personală a Mirelei, owner Molecule-f.com

Din partea unei femei care lucrează în lumea modei te-ai aștepta să plece în vacanță cu cel puțin trei geamantane, însă nu este cazul meu. Împachetez în ultima secundă, îmi ia în medie 30 de minute și iau minimul necesar, fiindcă ador să călătoresc light. Pornind de la destinație, îmi aleg repede niște piese vestimentare care pot deveni, în funcție de felul în care le combin, potrivite pentru zi sau seară. Secretul stă în accesorii, fără de care nu plec niciodată nicăieri.

image11Cel mai bun sfat de packing

Să-ți verifici data expirării pașaportului și să ai mereu bani cash. Am învățat din proprie experiență, acum vreo 20 de ani.

Piesele de rezistență din bagajul de vara aceasta

Indiferent de destinație, nu plec fără bijuterii. Am un set de câteva piese care îmi pot schimba complet ținuta, iar în acest sezon am un „total crush“ pentru ceasul vintage Cartier. Minimum trei perechi de ochelari de soare – Dior à la Audrey Hepburn, „ochi de pisică“ de la Tom Ford și „super-cool“ Ksubi – apoi două genți mici, vintage, din piele exotică, flip-flops, rochie-sac din mătase neagră de la Lanvin, pantaloni cu franjuri de mătase de la Ana Alexe, tricoul Maitreyi din seria Book Cover Tee by Noemi Meilman, o ie românească, o cămașă de in bleu-ciel, jacheta de yachting de la Blanc Bleu și pantaloni scurți din jeans.

Trei piese care nu îți lipsesc niciodată din valiză

Rochia de vară de la Maria Marinescu, pantalonii albi Max Mara și geanta vintage din piele de crocodil.

image3 Cărți pe hârtie sau e-book-uri?

Am încercat e-readerul când a apărut prima dată, acum mulți ani, dar – chiar dacă era un gadget foarte cool – nu m-a convins deloc. Îmi place să simt cartea, iubesc mirosul hârtiei, îmi creează o stare de liniște și savoare a poveștii. Plec mereu cu cel puțin două cărți la mine.

Lecturile verii

Mă pregătesc să reeditez experiența de publicist pentru o nouă carte, dedicată cu precădere femeilor. O voi citi și reciti de mai multe ori, iar alte lecturi le voi alege cu două zile înainte, direct de pe rafturile librăriilor. Probabil cele mai noi titluri de beletristică, nu numai pentru relaxare, ci și ca să observ noile tendințe în literatură.

Trei lucruri de neratat într-o călătorie:

Muzeele, fiindcă altfel mă simt mereu vinovată, cele mai apreciate restaurante locale, dar și magazinele cu produse tradiționale.

Cum arată un outfit pentru călătoria cu avionul

Când vorbim despre vacanță, vorbim despre confort și relaxare, iar ținuta nu face excepție: o pereche de pantaloni lejeri, cu o cămașă bărbătească și balerini mă face fericită pentru orice călătorie cu avionul.

Un obiect porte-bonheur

N-am fost niciodată genul superstițios și nu depind de niciun obiect. Am totuși un inel creație Ana Alexe, pe care nu-l scot niciodată de pe degetul mic.

Produse de beauty care nu rămân niciodată acasă

Parfumurile în recipiente mici și într-o diversitate suficient de mare pentru a se potrivi cu cât mai multe momente ale zilei, apoi crema de corp și setul pentru sprâncene Anastasia Soare.

Destinația pentru vara lui 2014

Vacanțele mele sunt spontane și destinațiile alese pe ultima sută de metri, dar au mereu un numitor comun: mare și soare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii