Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Călători cu experiență te învață – cu exemple și imagini – cum să-ți faci bagajul perfect de vacanță. Astăzi: femeia de afaceri Connie Preda

ConiePreda, foto Alex Gelehrter
Pentru că bagajele potrivite sunt mereu bătaia de cap a oricărei escapade estivale, am aruncat o privire curioasă în valizele și în garderobele de vacanță ale unor călători pasionați, cu stil și experiență în materie de jet-setting. Pregătește-te să te inspiri din secretele și sfaturile lor pentru o vară – și o valiză – cât mai „light“.

photo 1Strategia personală a lui Connie, partener în cadrul atelierului „Gabriela Dumitran Millinery

Împachetez rapid, în ziua plecării, dar îmi gândesc ținutele cu câteva zile înainte, în funcție de destinație. Călătoresc cu o valiză imensă, oricât de scurtă ar fi vacanța, și în general împachetez multe ținute de seară și (prea) mulți pantofi.

Cel mai bun sfat de packing

Să alegem ținute clasice, în tonuri neutre, care să poată fi purtate cu ușurință atât ziua cât și seara, schimbând doar accesorizarea. Eu una exagerez puțin de fiecare dată și, dacă ar fi posibil, mi-aș lua toată garderoba cu mine.

Piesele de rezistență din bagajul de vara aceasta

Geanta mare din rafie, Ermanno Scervino, ochelarii de soare Prada, fedora din pai by Gabriela Dumitran, parfumul Lea – Calypso St.Barth, ceasul meu preferat, Patek Philippe, costumul de baie cu buline de la Louis Vuitton, o pereche de pantaloni scurți din jeans de la Chloé, o cămașă albă, sandalele René Caovilla și rochia Lanvin.

Trei piese care nu îți lipsesc niciodată din valiză

Ochelari de soare, o pereche de jeanși și baticul de dantelă „Connie headdress“ by Gabriela Dumitran.

photo 3Cărți pe hârtie sau e-book-uri?

Mereu iau cărți cu mine, nu am reușit să mă familiarizez cu varianta electronică și mă încăpățânez să rămân așa. Cărțile îmi dau senzația de autenticitate și îmi amintesc de copilărie, de biblioteca de acasă, de nopțile prea scurte din timpul anului școlar, când preferam să citesc un roman decât să mă odihnesc. Mirosul cărților mă duce cu gândul la vacanțe.

photo 2 Lecturile verii

Ar fi multe de citit, dar în ultima perioadă am început să recitesc romanele preferate din copilărie. Aș vrea să revizitez neaparat „Fereastra de la Veneția“, de Silvia Kerim. O să iau cu mine și ceva de Cella Serghi și unul dintre jurnalele Reginei Maria. Mă gândesc să mă încarc numai cu frumos.

 
Trei lucruri de neratat într-o călătorie:

O masă la un restaurant bun, un spectacol și multe plimbări.

photo 4 
Cum arată un outfit pentru călătoria cu avionul

Mă îmbrac comod: o pereche de jeanși, o cămașă  sau un tricou, cu balerini sau teniși. Totul accesorizat cu o geantă mare, un sacou sau un pullover.

Un obiect porte-bonheur de care nu te desparți niciodata

O brichetă Cartier.

Produse de beauty & accesorii care nu rămân niciodată acasă

O cremă de față cu factor de protecție, mascara, ochelarii de soare, crema de corp Kiehl’s Patchoulli & Fresh Rose și telefonul.

Destinația pentru vara lui 2014

În iunie am fost la Verona, la premiera Aida la Arena di Verona. În rest mă gândesc să petrec câteva weekend-uri la mare la noi și poate în Mikonos și Saint Tropez.

Foto Connie Preda: Alex Gelehrter

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii