Cautare
, Contributor

Travel |
|

Călători cu experiență te învață – cu exemple și imagini – cum să-ți faci bagajul perfect de vacanță. Astăzi: Georgiana Palaz de la ,,Gerard Darel”

Rochie piele
Pentru că bagajele potrivite sunt mereu bătaia de cap a oricărei escapade estivale, am aruncat o privire curioasă în valizele și în garderobele de vacanță ale unor călători pasionați, cu stil și experiență în materie de jet-setting. Pregătește-te să te inspiri din secretele și sfaturile lor pentru o vară – și o valiză – cât mai „light“.

Strategia personală a Georgianei Palaz, director general ,,Gerard Darel” și ,,Lancel”

Cu două săptămâni înainte încep să mă gândesc ce mi-ar plăcea să port în vacanță, cu 5-6 zile înainte fac prima selecție (tot ce mi se pare potrivit la prima vedere) și cu 1-2 zile înainte mai petrec două sau trei ore cu trierea hainelor, astfel încât, odată ajunsă în vacanță, să nu pierd timpul cu alegerea hainelor. Îmi place să le am deja pregătite pe zile, locații și evenimente.

IMG_2014Vreau să am cât mai puține bagaje când călătoresc, dar în același timp suficiente pentru a-mi putea schimba ținutele de două ori pe zi: o dată ziua și o dată seara. În plus, niciodată nu port aceeași pereche de încălțări două zile consecutive.

Iau întotdeauna cu mine una-două ținute mai mult decât numărul zilelor, fiindcă unele haine selecționate acasă ar putea să nu mi se mai pară potrivite la momentul respectiv. De exemplu, dacă plec în vacanță zece zile, iau cu mine cam 11-12 ținute de seară și 10-11 de zi, pentru a fi sigură că am suficiente haine cu care să mă simt relaxată.

Mix-ul de haine pentru zece zile are și el câteva ponturi pe care le-am concluzionat după foarte multe experiențe: 2-3 rochii, 2-3 perechi de pantaloni, o fustă și 6-7 bluze și tricouri, astfel încât, combinându-le cu pantalonii, să am cât mai multe ținute. Apoi o geacă de piele, un cardigan, 4-5 perechi de încălțări de zi și 2-3 perechi de pantofi de seară.

IMG_2009La capitolul poșete este mai complicat, pentru că întotdeauna trebuie să iau cu mine mai multe piese: plec cu o poșetă mare în avion, dar îmi mai iau una – tot mare – dintr-o piele specială, gen piton sau struț, pentru zi. Alte două poșete tip poștaș – una bej și una închisă la culoare – tot pentru zi, dar care pot fi purtate uneori și seara. Plus 2-3 clutch-uri pe care le asortez la piesele de îmbrăcăminte alese.

IMG_1994Nu prea fac shopping în vacanță, fiindcă prin prisma jobului sunt în permanență în legătură cu lumea modei. Așadar fac shopping când muncesc, nu când mă relaxez în vacanțe. Dacă iau în considerare și pregătirea bagajelor pentru copii, atunci probabil pregătirea unei vacanțe la mare durează între 10-12 ore adunate. Pentru mine făcutul bagajelor nu înseamnă doar aruncatul unor lucruri în valize, ci și inventarierea celor rămase în dressing. Este un foarte bun prilej pentru organizare.

Cel mai bun sfat de packing

IMG_1968Pentru o vacanță de zece zile sunt suficiente trei piese. În cazul meu, valiza mare, de la Rimowa (care merge în cala avionului), un troller Lancel (pe care îl iau în avion) și o geantă cross-over mai mare, ca bagaj de mână. Eu port fie Birkin shoulder de la Hermès, fie „Le Confidentiel“ de la Lancel.

O garderobă bine-gândită de vară se încadrează perfect în recipientele sus-amintite. Pentru vacanța de iarnă aș lua în considerare două valize mari de persoană, mai ales dacă există și echipament de schi. Și, neaparat, înainte să pleci în vacanță trebuie să te uiți la prognoza vremii, pentru a ști dacă e necesar să-ți iei haine și încălțări de ploaie.

Piesele de rezistență din bagajul de vara aceasta

IMG_1980„Micuța rochie neagră“ alcătuită dintr-o bluză și o fustă Chanel, care merg combinate și separat, fiecare cu alte piese. Apoi botinele-șosetă de la Chanel; „micuța rochie albă“ Gerard Darel; cămașa și fusta lungă din in alb de la Gerard Darel (o ie și o fustă care se pot combina și cu alte piese); jacheta de piele Gerard Darel; pantofii stiletto bej Christian Dior; papucii din plastic pentru plajă, de la Chanel (și o pereche Hawaianas); costumul de baie I.D. Sarrieri; clutch-ul Kelly de la Hermès și clutch-ul Josephine de la Lancel.

Trei piese care nu îți lipsesc niciodată din valiză


Ochelarii de soare Tom Ford și Ray Ban (două perechi diferite ca stil, obligatoriu), aparatul foto Leica și pălăria de soare Ralph Lauren.

Cărți pe hârtie sau e-book-uri?

IMG_1975De fiecare dată când plec îmi iau o carte și multe reviste. În avion este timpul dedicat revistelor: când plec din România cumpăr toate revistele de modă și lifestyle românești, pe care le devorez până la destinație, iar când plec din orice aeroport din lume cumpăr publicațiile locale, pe care de asemenea le studiez temeinic din punct de vedere al tendințelor de modă.

IMG_1983Când mă întorc, sunt întotdeauna nemulțumită că am apucat să citesc prea puțin din cartea luată cu mine. Nu cred că fac parte din generația de fani ai variantelor electronice: cumpăr în continuare cărți și îmi completez biblioteca clasică moștenită de la părinți.

Lecturile verii

Nu mi-am ales încă beletristica, dar voi lua cu siguranță unul dintre manualele de limbă franceză. Trebuie neaparat să vorbesc franceza rezonabil. Citesc acum „Paris Haute Couture“ de Olivier Saillard și Anne Zazzo.

Trei lucruri de neratat într-o călătorie
IMG_1972Masajul, restaurantele gourmet și cele locale-tradiționale și, evident, momentele de liniște și bună-dispoziție cu soțul și copiii mei.

Cum arată un outfit pentru călătoria cu avionul

Confortul și simplitatea sunt primele criterii: dacă totul se armonizează într-o manieră șic, care respectă eventual și tendințele, atunci totul este perfect. Outfitul meu preferat de vară în avion este salopeta albă din in sau cămașa cu mâneci lungi și pantaloni largi, albi, tot din in.

Un obiect porte-bonheur de care nu te desparți niciodată

O brichetă Cartier.

Produse de beauty șaccesorii care nu rămân niciodată acasă

Crema de zi și crema de noapte Kanebo, rimelul Lancome Drama, fardul și periuța de sprâncene Anastasia Soare.

IMG_2003
Destina
ția pentru vara lui 2014:

Veneția și, ca în fiecare an, Saint Tropez.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii