Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lifestyle |
|

Cafenelele și bisericile sunt deschise în Italia și în Grecia, iar Spania intenționează să reia turismul în vară

În Italia, cafenelele, magazinele și bisericile s-au redeschis de luni. Acropolele din Grecia își așteaptă, din nou, vizitatorii. Spania speră ca turismul să-și revină în vară, informează Reuters.
terasa italia coronavirus

Italienii pot, din nou, să-și savureze cafeaua de dimineață în baruri, dar păstrând distanța unii față de ceilalți. Premierul Giuseppe Conte a recunoscut, la sfârșitul săptămânii trecute, că redeschiderea presupune un „risc calculat.”

Țările din întreaga lume, aflate în diferite etape ale pandemiei, încearcă să acționeze cât mai bine în ceea ce privește ușurarea restricțiilor, punând în balanță atât sănătatea oamenilor, cât și supraviețuirea economică. Turismul de vară aduce câștiguri majore pentru Italia, Grecia și Spania.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat țările împotriva relaxării timpurii și a declarat că „avem un drum lung de parcurs”.

În Grecia, unde s-au înregistrat doar 156 de decese din cauza COVID-19, oamenii au mers sâmbătă la mare, iar duminică au fost lăsați să intre în biserici. De luni, turiștii pot vizita monumentele antice, inclusiv Acropolele din Atena.

Spania își propune să redeschidă granițele pentru turiști la sfârșitul lunii iunie, potrivit ministrului Transporturilor, Jose Luis Abalos. „Sperăm ca la sfârșitul lunii iunie să reluăm activitatea în turism”, a declarat oficialul. „Trebuie să facem din Spania o țară atractivă în ceea ce privește regulile de sănătate”.

Vecinii portughezi au redeschis cafenelele, iar copiii s-au întors la școală, purtând mască de protecție.

Danemarca se află, de patru săptămâni, într-un proces de relaxare treptată a restricțiilor. „Instaurarea imediată a carantinei și faptul că danezii au ascultat mesajele autorităților privind igiena corectă și distanțarea socială sunt principalele motive care ne-au adus până aici”, a spus Hans Jorn Kolmos, profesor de microbiologie clinică la Universitatea din Danemarca de Sud. Un alt factor care a contribuit, potrivit profesorului Kolmos, este caracterul danezilor – mai puțin predispus la îmbrățisări și sărutări drept forme de salut.

Englezii au mers în weekend în parcuri și pe plaje pentru a se bucura de soare, după ce premierul Boris Johnson a anunțat că acest lucru este posibil.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii