Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Căderi economice record pentru Franța și Spania

Franța și Spania au înregistrat căderi economice record, iar rata șomajului a crescut în Germania peste așteptări, în contextul blocajelor provocate de pandemia de coronavirus, care se pare că va provoca cea mai mare recesiune europeană de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.
shutterstock_53840593

Economia Franței a scăzut cu 5,8% în primul trimestru al anului, cea mai mare cădere din 1949, iar PIB-ul Spaniei a înregistrat o scădere de 5,2%, informează Bloomberg. Cifrele sunt cu atât mai dramatice cu cât, inițial, ambele țări urmau să înregistreze creșteri economice.

Și în Germania se înregistrează un record negativ: numărul cererilor pentru ajutor de șomaj a atins 373.000 în aprilie, depășind toate estimările inițiale.

De asemenea, economia chineză a înregistrat o scădere, pentru prima dată în mai multe decenii, iar creșterea record a economiei americane s-a oprit și ea abrupt, înlocuită de o scădere acută și de un număr record de șomeri: 22 de mlioane.

Fondul Monetar Internațional estimează că economia globală va scădea cu 3% anul acesta, iar economia din zona euro va înregistra o scădere de 7,5%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii