Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Sănătate |
|

Cactusul, considerat a fi hrana viitorului, potrivit ONU

Este tot mai evident că modul în care oamenii își asigură hrana nu mai este sustenabil. Din acest motiv, FAO, agenția Organizației Națiunilor Unite, ghidează un efort internațional pentru a pune capăt foametei și pentru a anticipa crizele alimentare care ar putea veni din cauza schimbărilor climatice.
Nopal

Unul dintre “candidații” pentru combaterea foamei este o specie de cacatus, Nopalul. Deși este foarte obișnuită consumarea acestuia în Mexic (în medie 6,4 kilograme de persoană pe an, potrivit ONU), în alte locuri oamenii abia dacă au auzit de el.

Dar, din 2017, FAO depune eforturi pentru a educa comunitățile afectate de secetă despre beneficiile cultivării acestui cactus. De asemenea și World Wide Forum for Nature (WWF) s-a alăturat ONU pentru a crea o listă cu cele 50 de alimente ale viitorului. “O serie de culturi selectate datorită valorii lor nutritive, accesibilitate, aromă și impact redus asupra mediului”, au spus reprezentanții WWF.

„Cei mai mulți dintre noi ar putea crede că alegerile noastre în materie de energie sau transport sunt cele care cauzează cele mai grave daune asupra mediului. De fapt, sistemul nostru alimentar creează cel mai mare impact ”, a spus Tony Juniper, Director Executiv WWF-UK.

Printre cele 50 de alimente ale viitorului se regăsesc algele, fasolea, cerealele, grâul, dovleacul, ciupercile dar și diferite tipuri de legume și fructe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii