Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Cablul din Germania este pe punctul de a obține taxe pentru retransmisia televiziunilor publice

angacom.jpg
Operatorii de cablu TV din Germania sunt pe punctul de a obține bani de la buget pentru retransmisia televiziunilor publice, deși companiile mici ar putea fi dezavantajate prin neplata acestor servicii, dacă nu câștigă o serie de procese în instanță deschise pe această discriminare, potrivit declarațiilor făcute de mai mulți dintre reprezentanții industriei de cablu din cea mai mare economie a Europei în prima zi a congresului cablului german, ANGA COM 2013, transmite Media Expres.

Adrian von Hammerstein, directorul executiv la Kabel Deutschland, a confirmat că poartă discuții separate cu operatorii de televiziuni publice și s-a arătat optimist în ce privește tranșarea favorabilă a disputei privind taxele de retransmisie.

Vorbind în numele radiodifuzorilor publici, Prof. Karola Wille, președinte la Mitteldeutscher Rundfunk, a spus că discuția ar trebui să includă și noile tehnologii cum sunt HD-ul, mediateca și vizionarea partajată.

Disputa are în centru întrebarea dacă operatorii publici ar trebui să plătească cablul pentru capacitatea folosită pentru multiplele servicii digitale pe care le oferă.

„Credem că «must carry, must pay», a spus Von Hammerstein în prima zi a congresului . Televiziunile publice folosesc o capacitate uriașă, mai mare decât cea folosită de operatorii privați, și trebuie să plătească pentru aceasta”, conform Media Expres.

Directoarea uneia dintre televiziunile publice a mai spus că nu este corect ca numai marii operatori regionali să primească taxele de retransmisie, în vreme ce operatorii mici nu sunt incluși în discuție.

Dietmar Schickel, director de operațiuni la Tele Columbus Gruppe – un operator mic – a spus că sunt deja pornite procese împotriva acestei discriminări, dintre care la Hamburg s-a pronunțat deja o decizie favorabilă, dar decizia nu este încă definitivă.

Asociația cabliștilor din Germania, ANGA, a câștigat cu 30% mai mulți membri în ultimii doi ani, potrivit cifrelor furnizate în prima zi a ediției din 2013 de către președintele organizației, Thomas Braun.

Anul acesta congresul care se desfășoară la Köln reunește 453 de expozanți din 36 de țări, un nou record de participare. De anul acesta numele congresului s-a schimbat din ANGA CABLE în ANGA COM.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii