Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

C5DE, după zece ani

Nu mai știu exact de ce și când am intrat în magazinul Alexandrei Paven. Țin minte doar că era acum vreo zece ani și, în acel moment, m-am simțit ca Alice când s-a rostogolit în Țara Minunilor.
IMG_9048

Createur 5 d’Emotions era atunci, așa cum e și acum, o altă lume. Un colț aflat mereu într-o penumbră misterioasă și seducătoare, unde Alexandra ascultă doar muzică bună și le explică tuturor clienților ce înseamnă parfumeria de nișă. Acolo m-am îndrăgostit iremediabil de Geste și de 1828 (mergeți la Createur și întrebați ce înseamnă), acolo am avut lungi discuții cu Bogdan, acolo l-am văzut crescând pe Vladimir, de la stadiul de bebeluș foarte urlăcios până la flăcăul de astăzi care citește Robinson Crusoe și se joacă cu cățelul Portocală.

Alexandra Paven și Createur 5 d’Emotions au sărbătorit recent cei zece ani de existență cu un eveniment la care mi-a făcut o reală bucurie să particip – un eveniment altfel, surprinzător, minunat, așa cum e și Alex. Un festival de parfum, denumit #10VE. Un club dintr-o clădire industrială s-a transformat, pentru o seară, într-o sufragerie imensă cu decor mid-century, unde cei mai buni parfumieri ai momentului au ținut adevărate prelegeri, cursuri sau discursuri superamuzante despre ce înseamnă un parfum, în adevărata putere a cuvântului.

Pentru că mă iubește și mă cunoaște, Alexandra mi-a făcut bucuria de a mă așeza la masa lui Gerald Ghislain, nasul, creatorul și proprietarul Histoires de Parfums, una dintre cele mai originale și extraordinare case de parfumuri din acest moment. Francez fiind, atunci când vorbește despre parfumuri și inspirația sa de creator, Gerald se referă foarte mult la dragoste. Așa că a fost o seară foarte agreabilă, mai ales că am avut și ocazia de a savura noile parfumuri create de Gerald Ghislain.

La alte mese au cuvântat și demonstrat legende precum Andi Tauer, Roberto Drago și Daniela Caon de la Laboratorie Olfattivo, Olivier Durbano, Lutz Hermann de la JF Schwarzlose Berlin, Frances Shoemack de la Abel Odor, Neela Vermeire și Arturetto Landi, în cuvintele Alexandrei „my all time favorite maître parfumeur (art Profumi) și omul din spatele tuturor proiectelor noastre olfactive in-house”.

Cele trei parfumuri lansate cu această ocazie de Alexandra Paven și Createur 5 d’Emotions alcătuiesc, la propriu, un BASM și se numesc Parfum de zmeu, Parfum de Făt-Frumos și Parfum de Cosânzeană. Alexandra m-a parfumat, amabilă, cu Cosânzeana, dar eu aș vrea să fiu mai zmeu.

Am plecat mirosind a multe parfumuri, ușor amețită, dar foarte fericită. Pentru că încă sunt oameni care fac totul din pasiune. Fără compromisuri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii