Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

C.E. vrea, ca până în 2030, în Europa să circule 30 de milioane de vehicule cu zero emisii

Conform unui proiect, Uniunea Europeană și-a propus, ca până în 2030, pe drumurile din Europa să circule cel puțin 30 de milioane de mașini cu zero emisii.
shutterstock_1411243322

„Obiectivul UE de a ajunge la un nivel zero al emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050 nu poate fi atins fără introducerea unor măsuri extrem de ambiţioase, pentru a reduce dependenţa sectorului transporturilor de combustibilii fosili”. Atingerea obiectivelor climatice ale blocului comunitar necesită “cel puţin” 30 de milioane de vehicule cu zero emisii până în 2030”, se arată în documentul cu privire la strategia pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, notează Reuters.

În acest context, potrivit documentului UE, Europa va avea nevoie de trei milioane de puncte publice de reîncărcare şi 1.000 de staţii de alimentare cu hidrogen până în 2030, fapt ce va conduce la adoptarea de măsuri care să sprijine finanţarea acestora.

Contactați de Reuters pentru a li se cere opinia pe acest subiect, reprezentanţii Comisiei Europene nu au dorit să comenteze.

Datele furnizate de către Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) relevă faptul că vânzările de automobile hibride şi electrice în Uniunea Europeană şi Marea Britanie au ajuns, anul trecut la 458.915 de unităţi, în creştere cu 110% comparativ cu 2017.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii