FacebookTwitterLinkedIn

Comisia Europeană a publicat la începutul acestei săptămâni o foaie de parcurs ca un prim pas către adoptarea unei Strategii farmaceutice pentru Europa. Obiectivul principal al acesteia este de a contribui la asigurarea aprovizionării Europei cu medicamente sigure, la preţuri accesibile, dar şi de a sprijini industria farmaceutică europeană ca să-și consolideze statutul de lider mondial.

“Până la sfârşitul anului, voi prezenta o strategie farmaceutică ambiţioasă pentru Europa, cu scopul de a asigura preţuri accesibile, sustenabilitate şi securitatea aprovizionării. Pandemia de coronavirus ne-a demonstrat mai mult ca oricând faptul că trebuie să avem un sistem rezistent la crize şi mijloacele de a produce medicamente în UE pentru a le asigura cetăţenilor şi spitalelor noastre accesul în timp util la cele esenţiale, în orice circumstanţe”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

Astfel, cetăţenii, experţii şi părţile interesate sunt invitaţi să îşi prezinte opiniile cu privire la foaia de parcurs până la 7 iulie 2020, prin intermediul portalului, pentru o mai bună legiferare, şi să consulte website-ul dedicat pentru informaţii suplimentare şi actualizate.

Foaia de parcurs va fi urmată de o consultare publică, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.