Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

C.E. sprijină producția de energie electrică din surse regenerabile în Irlanda

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă pentru susținerea producției de energie electrică din surse regenerabile în Irlanda.
 aboneaza-te
energie regenerabila

Potrivit vicepreședintei executive, Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței, „această schemă de susținere a energiei electrice din surse regenerabile va contribui la tranziția Irlandei către o economie cu emisii scăzute de carbon și sustenabilă din punctul de vedere al mediului, în conformitate cu Pactul verde european și cu normele noastre privind ajutoarele de stat.”

Irlanda va introduce astfel o nouă măsură de ajutor, denumită Schema de susținere a energiei electrice din surse regenerabile (Renewable Electricity Support Scheme – RESS), pentru a sprijini producția de energie electrică din surse regenerabile, cum ar fi energia solară (panouri fotovoltaice) și cea eoliană. RESS va ajuta Irlanda să atingă obiectivul național de abandonare treptată a combustibililor fosili și să ajungă, până în 2030, la o pondere de 70% a energiei din surse regenerabile în mixul său energetic.

RESS va avea un buget total estimat cuprins între 7,2 miliarde EUR și 12,5 miliarde EUR și va fi în vigoare până în 2025. În această perioadă, ajutoarele pentru producția de energie electrică din surse regenerabile acordate în temeiul RESS vor fi alocate prin licitații.

Candidații RESS declarați câștigători vor primi sprijin pe o perioadă de 15 ani, sub forma unei prime care se adaugă la prețul pieței. Licitațiile concurențiale prin care se acordă ajutoarele vor stabili un „preț garantat”. Atunci când prețul pieței este mai mic decât acest „preț garantat”, beneficiarii vor avea dreptul să primească plăți egale cu diferența dintre cele două prețuri. Atunci când prețul pieței este însă mai mare decât „prețul garantat”, beneficiarii vor trebui să efectueze plăți egale cu diferența dintre cele două prețuri. Aceste plăți vor fi restituite consumatorilor irlandezi sub forma facturilor reduse la energie electrică.

Pentru a încuraja acceptarea și susținerea de către public a obiectivelor ambițioase ale Irlandei în domeniul energiilor regenerabile, RESS include forme specifice de sprijin pentru proiectele elaborate de comunitățile din domeniul energiilor regenerabile și pentru comunitățile care găzduiesc proiecte susținute de RESS. Proiectele elaborate de comunitățile din domeniul energiilor regenerabile vor beneficia de granturi și împrumuturi și vor participa la licitații într-o categorie specială.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii