Cautare
, Contributor

Analize |
|

C.E.: Neconcordanțe în documentele proiectului PNRR. România riscă să nu mai primească cele 29 miliarde de euro promise

Oficialii europeni au întors proiectul PNRR al României, după ce au constatat că sumele din documentele .xls diferă de cele din documentele word pentru anumite proiecte.
Businessman,Analyzing,Investment,Charts.,Accounting

Din acest motiv, există dubii că România ar mai primi cele 29 de miliarde de euro promise, atâta timp cât există riscul ca multe proiecte să fie anulate din cauza neconcordanțelor găsite în documentele depuse, informează Aleph News.

Reproșul principal pe care-l aduce Comisia Europeană PNRR-ului nostru face referire la proiectul renovării spitalelor. În PNRR, România a solicitat sprijin financiar pentru a renova secţiile de Terapie Intensivă pentru nou-născuţi. În documentul word se cer 80 milioane de euro pentru asta, iar în documentul .xls anexat aceluiaşi proiect suma finală este de 71 milioane de euro.

Un alt exemplu este documentația pe care autoritățile române au realizat-o pentru „Schemele de ajutor de stat pentru tehnologiile viitorului”. Comisia Europeană susține că nu pot fi calculate costuri exacte, pentru că nu sunt suficiente informaţii.

În ceea ce privește capitolele „Turismul şi Fondul pentru Tranziţie Verde şi Digitală”, oficialii europeni atrag atenția că nu există justificări pentru costuri.

În replică, oficialii din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene au declarat că această situaţie este una normală şi reprezintă o etapă firească din procesul de evaluare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii