FacebookTwitterLinkedIn

Taylor Swift i-a trimis flori lui Don McLean ca să-l consoleze pentru „pierderea” suferită: piesa acestuia, „American Pie”, devenea în 1972 numărul 1 în topul Billboard Hot 100, fiind totodată cea mai lungă melodie care ocupa această poziție. Cântecul a păstrat acest titlu până la sfârșitul lunii trecute, când versiunea lungă a piesei „All Too Well”, apărută inițial pe albumul „Red” din 2012, a detronat-o.

„Nu voi uita niciodată că merg pe urmele unor giganți”, i-a scris Taylor Swift lui Don McLean. „Muzica ta este foarte importantă pentru mine. Cu drag, de la un compozitor de cântece de dragoste la altul”.

La rândul său, Don McLean a spus că nu are niciun regret pentru că piesa sa a pierdut locul I. „Faptul că o melodie rezistă atât de mult timp în fruntea unui top spune ceva despre ea”, a declarat artistul citat de CNN. „O spun cu toată sinceritatea, nimănui nu-i place să piardă locul întâi, dar mă bucur că am pierdut în favoarea unei cântărețe atât de talentate precum Taylor.”

Detronarea lui McLean nu a fost singurul record stabilit de albumul „Red (Taylor’s Version)”, lansat luna trecută: 26 de piese de pe acest disc au intrat în topul US Hot 100, depășind recordul precedent, de 18 melodii, stabilit tot de Taylor Swift, în 2019, cu albumul „Lover”.

Taylor Swift (32 de ani) a lansat acest album (o reînregistrare a celui din 2012) în încercarea de a recăpăta controlul asupra creației sale muzicale timpurii, după ce producătorul și managerul ei, Scooter Braun, a achiziționat acum doi ani master-urile pe care se află primele șase discuri ale artistei.

La 76 de ani, Don McLean este deopotrivă unul dintre cei mai influenți compozitori și unul dintre cei mai longevivi concertiști: în 2018, a făcut un turneu în SUA, Marea Britanie, Belgia, Israel, Germania, Elveția, Norvegia și Finlanda.

Anul viitor, „American Pie” va împlini 50 de ani de când a fost compusă, iar Don McLean plănuiește să o serbeze cu un turneu european cu 35 de concerte.

Cum spuneam, Don is 76 years young.