Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

BVB ocupă primul loc în topul creșterilor din UE, cu un plus de 9%, în primele două luni

Bursă de Valori București (BVB) a înregistrat în primele două luni din acest an un avans de 9%, după ce indicele BET, principalul indice al pieței de capital locale, a închis luna februarie la un nivel de 8.452 de puncte, a două cea mai mare valoare de închidere înregistrată de BET în perioada ianuarie-februarie din acest an.
Bursa

Avansul consemnat de bursă de la București este cel mai mare din rândul indicilor principali ai piețelor de capital din Uniunea Europeană, potrivit datelor Reuters.

Indicele BET-TR, care include și dividendele acordate de companiile din BET, a avansat luna trecută tot cu 9%, încheind ședința din 28 februarie la un nivel de 11.367 de puncte.

Rezultatele financiare bune anunțate de companiile listate și dividendele semnificative au contribuit la creșterile de la începutul acestui an. Companiile românești devin tot mai atractive în ochii investitorilor, iar oportunitățile oferite de piață de capital sunt privite cu tot mai mult interes de manageri și antreprenori”, a declarat Adrian Tănase, CEO al BVB.

Valoarea medie zilnică a tranzacțiilor cu acțiuni a depășit 12,7 milioane euro la finalul perioadei ianuarie-februarie 2018 și a fost cu 55% peste nivelul înregistrat în aceeași perioada a anului anterior. În total, investitorii au tranzacționat acțiuni de peste jumătate de milliard de euro.

Piață de capital din România a rezistat excelent la cea mai mare corecție a burselor americane din ultimul deceniu. Bursă locală și-a continuat avansul și, în ciuda unor oscilații înregistrate, după primele două luni creșterea a fost de 9%”, a declarat Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Capitalizarea bursieră a companiilor românești a depășit 21 de miliarde de euro la finalul lunii trecute, în timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piață reglementată a BVB a trecut de 39 de miliarde de euro, cel mai mare nivel înregistrat vreodată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii