Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Bani și Investiţii |
|

BVB: Capitalizarea pieței AeRO a depășit 2,5 miliarde de euro și înregistrează o creștere de 20% față de anul trecut

Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București a declarat joi că piața AeRO „este cea mai fericită experiență anul acesta”, capitalizarea acesteia depășind 2,5 miliarde de euro.
051 lectii 2021 Radu Hanga

Declarațiile președintelui Bursei de Valori Bucureşti au fost făcute la evenimentul de listare a Simtel Team. Acesta a punctat și faptul că tranzacționarea zilnică se apropie de valoarea de un milion de euro zilnic, de trei ori mai mult decât în 2020.

„Ne bucurăm că aţi ales piaţa AeRO. Pentru noi este cea mai fericită experienţă anul acesta. Uitându-ne la ceea ce se întâmplă, sunteţi a 12-a listare în acest an. Avem companii listate a căror capitalizare se apropie de 300 de milioane de euro, ceea ce ne arată că o construcţie care a început acum 6 – 7 ani începe să dea roade, începe să aducă valoare pentru comunitatea de afaceri locală. Când spunem că adaugă valoare ne uităm la evoluţia capitalizării.

Capitalizarea pieţei AeRO a depăşit 2,5 miliarde de euro anul acesta şi 20% creştere faţă de anul trecut. Vedem de asemenea o creştere importantă a lichidităţii. Ne apropiem de un milion de euro valoare zilnică de tranzacţionare, de trei ori mai mult decât am văzut în 2020 şi de cinci ori decât am văzut în 2018 – 2019”, a spus Radu Hanga.

Simtel Team, companie românească de tehnologie şi inginerie înfiinţată acum 11 ani de trei absolvenţi de Electronică şi Telecomunicaţii, a debutat joi, 1 iulie, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii