FacebookTwitterLinkedIn

Compania este unul din principalii jucători de pe piața italiană de GPL și face parte din Veroniki Holding, condusă de Daniela Veronica Gușă de Drăgan.

Compania ButanGas România, cu sediul la București, deține patru filiale și două fabrici care acoperă întregul teritoriu național.

Compania ButanGas România, aflată pe piața românească din 1996, a deschis în urmă cu opt ani la Contești, județul Dâmbovița, cea mai mare fabrică de profil din sud-estul Europei, cu o capacitate de depozitare de 4.050 metri cubi. ButanGas Romania are în prezent in jur de 200 de angajați. Managementul societății este alcătuit din: Gabriel Stoicescu (Director General), Mihaela Ionescu (Director Financiar), Mihail Duță (Director Comercial), Ionuț David (Director Tehnic).

Veroniki Holding, holding multinațional cu peste 1.300 de angajați în 9 țări Europene, își desfășoară activitatea prin intermediul a 32 de societăți.  

Principala activitate a Grupului o constituie distribuția de GPL. Grupul, prezent în România și în Italia, își coordonează propriile subsidiare din domeniul GPL din Grecia  (PetroGaz), Germania (Drachen-Propangas) Polonia (DragonGaz), Austria (PropanGas) și Serbia (ButanGas International). În Grecia este organizat de asemenea transportul GPL pe mare prin intermediul unei flote de nave pentru transport gaze, gestionate de două societăți navale ce aparțin grupului, Mare Vera și Veronaus.

Veroniki Holding investește în piața energiilor din surse regenerabile prin societățile Romconstruct Top și Veroniki Energy. Acest angajament a implicat o investiție de aproximativ 40 de milioane de euro, efectuată în România pentru realizarea unui parc eolian de 25 MW în apropierea orașului Constanța, pe malul Mării Negre, iar în Italia s-a realizat un parc fotovoltaic de 1 MW în orașul Catania din Sicilia, gestionat de ButanGas.

Veroniki Holding și-a consolidat prezența și în domeniul imobiliar unde, prin intermediul companiilor Veroniki Real Estate din România, Italia și Spania și a altor companii din Franța și Grecia, gestionează imobile de prestigiu, proprietatea sa exclusivă, închiriind spații de birouri și imobile rezidențiale situate în cele mai prestigioase și centrale zone ale orașelor în care este prezentă.

Grupul acționează în România și în domeniul medical, prin intermediul societății Veroniki Life International, cu sediul în București, care gestionează o clinică cu mai multe specializări.

În ultima perioadă, Veroniki Holding desfășoară activități în domeniul producției de ambalaje  din r-PET pentru industria alimentară prin intermediul societății Veroniki Ecogrup care activează într-o fabrică de 5.200 mp inaugurată în luna septembrie 2017 la Contești, în apropierea Capitalei.