Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Burse |
|

Bursele europene au închis ședința de vineri în declin abrupt

Toate sectoarele majore au închis în scădere vineri pe bursele europene.  
bursa wallstreet new york sua shutterstock_1704466996

Indicele paneuropean Stoxx 600 a pierdut 1,64%, în timp ce Dax (Frankfurt) a scăzut cu 1,78%, CAC 40 (Paris) a pierdut 1,46% și FTSE 100 (Londra) a coborât cu 1,9%.

Companiile din domeniul petrolului și gazelor au avut printre cele mai puternice scăderi, indicele sectorial coborând cu circa 3%. Un declin similar a fost înregistrat și în cazul acțiunilor din sectorul bancar.

Printre motivele scăderii abrupte se numără temerile privind inflația și retragerea stimulilor monetari, dublate de îngrijorările legate de producătorul farmaceutic AstraZeneca. Compania ar fi trebuit să livreze de urgență milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva Covid-19 către Uniunea Europeană, însă instanța a ordonat companiei să livreze de urgență doar 50 de milioane de doze de vaccin până la data de 27 septembrie 2021.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii