Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Bursele asiatice sunt în scădere pe fondul îngrijorărilor incapacității de plată a companiei chineze Evergrande

Bursa de pe Wall Street a inchis în scădere ieri, ca urmare a crizei datoriilor Evergrande despre care investitorii şi finanţiştii se tem că s-ar putea transforma într-un „Lehman Brothers” al Chinei.
Bursa

Evergrande a acumulat o datorie de peste 300 de miliarde de dolari şi trebuie să plătească până joi, 23 septembrie, o dobândă de 83,5 milioane de dolari şi până miercuri, 29 septembrie, o altă dobândă de 47,5 milioane de dolari, pentru două obligaţiuni (bonduri).

Dacă gigantul chinez nu va plăti aceste sume în termen de 30 de zile, intră în default – incapacitate de plată. Evergrande are în prezent obligaţiuni la scadenţă în 2022 în valoare de peste 7,4 miliarde de dolari.

Soarta companiei Evergrande se transformă rapid într-una din cele mai mari probleme financiare ale Chinei, o ţară care nu s-a mai confruntat până în prezent cu deficite de asemenea dimensiuni, potrivit Bloomberg. „Teama unui faliment al Evergrande provoacă îngrijorări legate de declanşarea unui moment «Lehman Brothers» în China, cu efecte majore asupra regiunii”, a declarat pentru BBC un specialist în tranzacţii financiare.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii