FacebookTwitterLinkedIn

De asemenea,  în programul din 2014 și numărul de organizații participante va fi mai mare.

România este una dintre țările cele mai bine reprezentate țări în Google Summer of Code (GSoC). Programul își propune să încurajeze implicarea studenților din toată lumea în dezvoltarea de software open-source.

De la prima ediție, în 2005, și până în prezent, un număr de 234 de studenți români au participat în GsoC. Ei au scirs peste 700.000 de linii de cod.

Aproape jumătate dintre aceștia – 100 de studenți – au studiat sau studiază la Universitatea Politehnică din București, instituția academică fiind pe locul secund ca număr de studenți acceptați dintre toate universitățile participante la GSoC.

 În ediția de anul acesta, 42 de studenți au fost acceptați din România, 25 dintre ei fiind de la Universitatea Politehnică din București.

„În mod tradițional, fiecare ediție Google Summer of Code atrage peste 150 de organizații partenere și mai mult de 1000 de studenți, pentru a crea milioane de linii de cod open source. Ne-am propus ca ediția 2014 să fie cea mai spectaculoasă de până acum din punct de vedere al numărului de participanți, impact, promovare, deplasări, valoare a burselor”, a declarat Carol Smith, program manager Google Summer of Code.

Startul celei de a zecea ediție a Google Summer of Code se va da în februarie 2014 și se va încheia în august. În prima parte, Google va selecta organizațiile care vor participa la GSoC 2014, cărora studenții le vor prezenta proiectele cu care s-au înscris.

 În urma selecției făcute de organizații, studenții acceptați își vor cunoaște mentorii, care le vor ghida activitatea pe parcursul GSoC.

Programarea efectivă va începe la finalul lunii mai, iar termenul limită pentru evaluarea proiectelor realizate de studenți este finalul luni august 2014.