Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Bursa din Tokyo a închis cu cea mai mare creştere din ultimii șapte ani

Principalul indice al bursei din Tokyo, Nikkei 225, a înregistrat cel mai puternic avans după falimentul Lehman Brothers din 2008, pe fondul speculaţiilor că vânzările care au coborât piaţa la minimul ultimelor 11 luni au fost exagerate, în timp ce acţiunile europene au deschis în urcare, informează Mediafax, citând MarketWatch.
bursa

Volumul tranzacțiilor a fost cu 9% peste media ultimelor 30 de zile, iar indicele mai larg Topix a urcat cu 6,4%, cel mai mult după martie 2011.

„Vânzările de acțiuni japoneze au fost excesive, din cauza faptului că a încetinit creșterea economică din China. Creșterea de astăzi poate să fie sustenabilă dacă percepția referitoare la ecnomia Chinei se va îmbunătăți”, spune Khiem Do, director la Baring Asset Management în Hong Kong.

Indicele Shanghai Composit a crescut cu 2,7% miercuri, pentru a doua zi consecutiv, iar investitorii sunt optimiști că Guvernul va putea să susțină piața, în urma declinului care a șters 5.000 miliarde de dolari din capitalizare.

În Europa, indicele DAX 30 al bursei din Frankfurt a deschis în urcare cu 2,1%, CAC 400 al bursei de la Paris cu 2,2% și FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,8%. Indicele pan-european Stoxx 600 este în creştere cu 2%.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii