Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

Bursa de Valori București: Vineri, s-au raportat tranzacții ce depășesc 43 milioane de euro

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis şedinţa de vineri cu majoritatea indicilor în urcare şi cu o valoare a tranzacţiilor de peste 43,6 milioane de euro, din valoarea totală a tranzacţiilor, peste 28 milioane de euro au venit din vânzarea de obligaţiuni emise de Libra Internet Bank.
Rows,Of,Coin,And,Graph,Of,Stock,Market,Trade,Indicator

Astfel, indicele principal BET a urcat cu 0,37%, până la 12.440,96 de puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, s-a apreciat cu 0,35%, arată datele BVB.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe plus cu 0,27%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a fost singurul în scădere, cu 0,44%, notează Agerpres.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în creştere cu 0,38%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a urcat cu 1,07%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Fondului Proprietatea, cu 11,7 milioane de lei, urmate de cele ale Romgaz, care au generat schimburi în valoare de 8,28 de milioane de lei, şi de cele ale Teraplast (7,57 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Sinteza, în creştere cu 13,57%, urmate de cele ale Altur (+13,21%) şi cele ale VES SA (+6,2%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de Artego (-4,88%), Promateris (-3,55%) şi Mecanica Ceahlău (-3,08%).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii