FacebookTwitterLinkedIn

Platforma, ce poate fi accesată gratuit prin intermediul site-ului www.fluentinfinante.ro sau instalând aplicația de mobil ”FinLit Quiz”, cuprinde un set complet de informații despre piața de capital. Informațiile pot fi consultate prin intermediul mai multor segmente de pe site, cum ar fi: clipuri video educaționale, cursuri online, glosar de termeni, teste de cultură financiară, harta interactivă a României cu toate casele de brokeraj autorizate la Bursa de Valori București, cluburi de investitori din țară și altele.

14264839_753273284813355_3108921578272918909_n

“Astăzi lansăm cea mai impresionantă platformă de educație financiară online din România. Împreună cu partenerii noștri am reușit să creăm un conținut unic – peste 100 de minute de video, peste 35.000 de cuvinte în secțiunea online de cursuri, mai mult de 150 de termeni financiari în glosar și peste 160 de întrebări în testul de cultură financiară. Peste 50 de oameni s-au adunat pentru a contribui la dezvoltarea acestui concept creativ unic”, a declarat Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori București.

Lucian Anghel, Președintele BVB, a adăugat: ”Deja 4.000 – 5.000 de oameni au beneficiat de această platformă. Dacă un român aspiră la independență financiară sau la creșterea nivelului de trai, cred că ar trebui să intre pe acest site. Educația financiară aduce bunăstare”.

Conform unui studiu realizat recent, nivelul de educație financiară din România este extrem de redus, țara noastră ocupând ultimul loc la acest capitol într-un clasament alături de celelalte țări din Europa. Același studiu arată faptul că decalajul între nivelul țării noastre și ocupanta penultimului loc, Bulgaria, este destul de mare. Atfel, 22% din populație are cunoștințe minime financiare, în Bulgaria, procentul fiind de 35%.

“Fluent în finanțe: Platforma Universală pentru Investitori” este un concept creativ realizat împreună cu Grupul Financiar Banca Transilvania, BCR Pensii, Depozitarul Central, Intercapital Invest, OTP Asset Management și Tradeville.