Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Burse |
|

Bursa de pe Wall Street a închis vineri în scădere, influențată de restricțiile din New York și California

Acţiunile de pe Wall Street au înregistrat vineri o scădere accentuată, fiind puternic afectate de restricţiile ferme adoptate în New York şi California pentru compaterea răspândirii coronavirusului, informează News.ro.
 aboneaza-te
bursa

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut vineri cu 4,6%, S&P 500 cu 4,4%, iar Nasdaq Composite cu 3,8%, în urma restricţiiloe ferme anunţate de New York şi California pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

La nivelul săptămânii, indicele Dow a coborât cu peste 17%, S&P 500 cu 15%, iar Nasdaq cu peste 12%, Wall Street consemnând cea mai slabă evoluţie săptămânală după octombrie 2008.

Andrew Cuomo, guvernatorul din New York, a ordonat ca toţi angajaţii din sectoarele neesenţiale să stea acasă, după decizia fără precedent din California ca populaţia să stea acasă, anunţată joi seara.

Măsurile anunţate de două dintre cele mai populate state americane afectează circa 40 de milioane de oameni. Autorităţile federale au decis să închisă graniţele cu Canada şi Mexic, în condiţiile în care până vineri în Statele Unite au fost confirmate peste 12.000 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii