Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Bursa de la Londra a început negocierile cu Euronext pentru vânzarea integrală a Borsa Italiana

Analiştii au evaluat Borsa Italiana între 3,5 - 4 miliarde de euro
Borsa Italiana shutterstock_771910084
Bursa de la Londra a început negocieri exclusive cu Euronext pentru vânzarea integrală a Borsa Italiana, într-un efort de a asigura aprobarea autorităţilor antitrust pentru planificata achiziţionare a companiei de analiză a datelor Refinitiv. Analiştii au evaluat Borsa Italiana între 3,5 şi patru miliarde de euro, scrie Financial Times, preluat de Agerpres.
Operatorul bursier pan-european Euronext, care concura cu Deutsche Börse (Germania) şi grupul SIX (Elveţia) pentru Borsa Italiana, a depus o ofertă comună cu banca italiană Intesa Sanpaolo şi investitorul deţinut de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP). În urma finalizării tranzacţiei, CDP va deţine o participaţie de 8% în Euronext, a informat operatorul bursier pan-european.
London Stock Exchange Group (LSE), care a cumpărat în 2007 Borsa Italiana cu 1,6 miliarde de euro, a anunţat recent vânzarea operatorul Bursei de la Milano. Am demarat “discuţii exploratorii”, care ar putea avea ca rezultat vânzarea platformei MTS sau a întregii subsidiare italiene, se arată într-un comunicat al LSE.
Euronext este un jucător mic comparativ cu rivalii săi europeni – London Stock Exchange (LSE) şi Deutsche Bourse (DB) – dar şi-a extins treptat operaţiunile. Recent, Euronext a achiziţionat Oslo Bors, iar Norvegia a devenit a şasea ţară europeană în care operează Euronext, după Franţa, Olanda, Belgia, Portugalia şi Irlanda.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii