Cautare
, Contributor

Burse |
|

Bursa de la Bucureşti a închis pe roşu şedinţa de tranzacționare de marţi

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe aproape toţi indicii şedinţa de marţi, cu o valoare a tranzacţiilor de 54,74 milioane de lei (11,23 milioane de euro).  
bvb.jpg

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,28%, până la 10.231,45 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,27%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut tot 0,27%, transmite Agerpres.

De asemenea, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în scădere cu 0,12%.

Și indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 0,48%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis pe minus cu 0,89%.

Singurul indice care a înregistrat o creştere, cu 0,14%, a fost ROTX, care reflectă în timp real mişcarea acţiunilor “blue chip” tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile OMV Petrom, cu 10,22 milioane de lei, ale Băncii Transilvania, cu 8,86 milioane de lei, şi cele ale Fondului Proprietatea, cu puţin peste 5 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Comelf, în creştere cu 8,14%, Electromagnetica (+7,89%) şi Condmag (+5,26%).

În schimb, cele mai importante scăderi au fost consemnate de titlurile Prefab (-15%), Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (-4,37%) şi Uztel (-4,29%). 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii