FacebookTwitterLinkedIn

Ca brand, Burberry vrea să devină mai accesibil și mai sustenabil, iar iubitorii de modă pot acum să închirieze sau să cumpere hainele celebrului brand la mâna a doua. Casa de modă a încheiat de curând un parteneriat cu My Wardrobe HQ, o companie specializată în închirierea mărcilor de lux.

Articole second-hand la prețuri premium

Consumatorii pot închiria piese vestimentare și accesorii pentru patru, șapte, zece sau paisprezece zile, după care pot alege să cumpere sau să returneze articolul. Interesant este că aproximativ jumătate dintre utilizatorii serviciului decid să păstreze produsele până la urmă, susține My Wardrobe HQ. Prețurile săptămânale de închiriere variază între 40 și 170 de lire sterline (de la 50 până la 200 de euro). Nu este un preț mic de plătit, decât dacă știi că un palton clasic Burberry poate costa până la 2.000 de euro.

În prezent, serviciul de închiriere este disponibil în Marea Britanie, dar cumpărătorii din restul Europei pot cumpăra articole second-hand. Spre deosebire de platformele precum Vinted, aceste articole de îmbrăcăminte provin în principal direct de la Burberry. Anumite produse provin de la așa-numiții clienți VIP și de la cumpărătorii My Wardrobe HQ, dar în aceste cazuri, autenticitatea și starea fiecărui articol sunt verificate. Prețurile la mâna a doua încep de la aproximativ 100 de lire sterline pentru accesorii și până la 750 de lire sterline pentru celebrele paltoane.

Burberry face încă un pas spre o economie circulară

„Parteneriatul cu My Wardrobe HQ este complementar strategiei noastre mai ample de a deveni sustenabili până în anul 2040, susținând principiile unei economii circulare pentru produsele de lux”, a declarat Pam Batty, vice președintele Burberry pentru responsabilitate corporativă.

În 2019, Burberry a colaborat cu platforma second-hand The Realreal, dar până acum, închirierea de îmbrăcăminte a fost respinsă ca fiind riscantă.