Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Burberry a înregistrat cea mai mare scădere în vânzări din ultimii trei ani

Acțiunile Burberry Group au înregistrat cea mai mare scădere din 2012 și până în prezent. Producătorul britanic de bunuri de lux a precizat că profitul va scădea pentru al doilea an consecutiv, după ce vânzările din Asia au scăzut, conform Bloomberg.
shutterstock_236197648

Este cea mai lentă evoluție din ultimii ani, potrivit Bloomberg, în ciuda faptului că vânzările înregistrate în al doilea trimestru au crescut cu 1% comparativ cu restul anului.

RALPH LAUREN RENUNȚĂ LA CONDUCEREA IMPERIULUI SĂU

Cererile din ce în ce mai scăzute de pe piețele din China și Hong Kong (cauzate de încetinirea economică) au reprezentat o povară pentru toți producătorii bunurilor de lux. Cu toate aceasta, Burberry se află într-o situație mai gravă decât competitorii săi. 30% din veniturile sale provin de la consumatorii chinezi, însă doar 2% din consumatorii din Japonia, țara pe care mulți pasionați de cumpărături o vizitează pentru a achiziționa bunuri la un pres convenabil.

VÂNZĂRILE GRUPULUI H&M AU CRESCUT CU 11% ÎN T3

„Nu punem la îndoială strategia brandului Burberry, însă mediul în care se realizează comerțul e unul dur , iar geografia are un rol important”, a declarat Ahley Wallace, analist al Bank of America. Faptul că Burberry și-a concentrat mare parte din activitate pe piața britanică a devenit un dezavantaj, deoarece mulți cumpărători preferă să profite de valoarea mai slabă a monedei euro pe continent, în loc să achiziționeze produise mai scumpe din Marea Britanie.

CHANEL A ÎNREGISTRAT O CREȘTERE A PROFITULUI

Pentru a-și împlini targetul în ceea ce privește profitul, Burberry a scăzut 20 milioane de lire sterline din bugetul anual. Veniturile semestriale au fost de 1,11 miliarde lire sterline, a declarat un reprezentant al companiei, în contextul în care analiștii estimaseră venituri de 1,16 miliarde lire sterline. Cu toate acestea reprezentanții Berberry sunt optimiști că producătorul va reveni pe un trend ascendent datorită campaniei sale de vacanță care urmează a fi lansată luna viitoare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii