Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Bulgarii vor avea alegeri anticipate în luna iulie. Parlamentul se va dizolva, deoarece niciun partid nu a reușit să formeze un guvern

Parlamentul Bulgariei urmează să fie dizolvat de președinte, deoarece niciunul dintre partide nu a reușit să formeze un guvern sau o coaliție.
Rumen Radev Brussels,,Belgium,-,January,30,,2017:,Bulgarian,President,Rumen,Radev
Partidul Socialist Bulgar declară că nu va încerca să formeze un guvern, iar după eșecul partidului GERB, al actualului premier Borisov, dar și al partidului anti-sistem ITN, situația politică din statul vecin intră în blocaj.
Socialiştii, care şi-au pierdut aproape jumătate din mandate la alegerile din 4 aprilie, au spus că ar fi imposibil să se construiască o majoritate de lucru într-un parlament fragmentat şi vor preda mandatul imediat după preluare, pe 5 mai.
Preşedintele Rumen Radev se confruntă cu necesitatea de a dizolva parlamentul, de a numi o administraţie interimară şi de a convoca alegeri în cel mult două luni.
Acest blocaj politic ar putea împiedica capacitatea statului bulgar de a-şi relansa economia afectată de pandemie şi de a folosi în mod eficient fondul de redresare post-pandemie în valoare de 750 miliarde euro (896 miliarde dolari) al UE.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii