FacebookTwitterLinkedIn

Nikolina Angelkova, ministrul Turismului în Bulgaria, a anunțat pentru publicația Sunny Beach că 23 de plaje de la malul Mării Negre vor oferi turiștilor umbrele și șezlonguri gratuit. La începutul acestui an, prognozele privind dezvoltarea turismului bulgar au prevăzut o creștere de 10%. Cu toate acestea, criza neașteptată provocată de pandemia de coronavirus a spulberat așteptările bulgarilor.

În urma discuțiilor dintre premierul bulgar Boyko Brissov, omologii săi din Grecia și România și președintele Serbiei, cu privire la deschiderea granițelor pentru primirea turiștilor de la 1 iunie, s-a hotărât că Bulgaria se va baza pe turiștii veniți din țările vecine.

În ceea ce privește alte piețe, ministrul Turismului a subliniat subvenționarea zborurilor charter drept măsură foarte importantă pentru sprijinirea sectorului. Nikolina Angelova a mai adăugat că speră ca noile măsuri să ducă la creșteri însemnate în unele piețe, în special în sfera turismului organizat.

În contextul actual, statul se va baza și mai mult pe turiștii bulgari, care vor fi atrași de prețurile mai mici pentru serviciile de plajă. Astfel, umbrelele și șezlongurile de pe plajele Kavatsi-Sud, Kavatsi-Nord, Elenite, MMC-Primorsko, Tsarevo-Central, Aheloy, Obzor-South, etc. vor fi utilizate gratuit.