FacebookTwitterLinkedIn

Bulgaria a decis închiderea cluburilor de noapte și a discotecilor din cauza numărului alarmant de noi cazuri de coronavirus. Mai mult, toate evenimentele sportive care vor avea loc în perioada următoare nu se vor mai desfășura cu public. Ministrul SănătățiI, Kiril Ananiev, a mai adăugat că vor fi limitate evenimentele publice la un număr de maximum 30 de persoane care vor fi obligate să respecte distanțarea socială, relatează Reuters.

În Bulgaria s-au înregistrat până în prezent 6.342 de cazuri de coronavirus și 259 de decese, la o populație de 7 milioane de locuitori. Numărul de cazuri a început din nou să crească la câteva săptămâni după ce a fost anunțată ridicarea restricțiilor care vizau prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus.

Numărul de noi cazuri de Covid-19 a depășit joi 240 de persoane infectate, un număr record de cazuri pentru o singură zi. Ministrul Sănătății a mai adăugat că autoritățile medicale se așteaptă ca în zilele următoare să se înregistreze numere asemănătoare de cazuri.

După un bal de absolvire din Veliko Tarnovo, zeci de oameni au fost testați pozitiv cu noul virus din cauza faptului că nu s-au respectat măsurile impuse de autorități. Același lucru s-a întâmplat și în cadrul unor meciuri de fotbal la care suporterii nu au păstrat distanța recomandată de autorități.

Ananiev a declarat: “Considerăm că aceste măsuri vor fi suficiente pentru a  opri trendul ascendent. Numărul mare de cazuri se datorează în principal balurilor de absolvire și adunărilor masive de oameni la un loc”.