Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Bulgaria: Protestatarii cer demisia lui Borisov

Mii de bulgari au ieșit în stradă miercuri în fața parlamentului de la Sofia protestând împotriva corupției și cerând demisia premierului Boiko Borisov.
 aboneaza-te
proteste bulgaria

Mii de bulgari au ieșit în stradă miercuri în fața parlamentului de la Sofia protestând împotriva corupției și cerând demisia premierului Boiko Borisov. A fost necesară intervenția forțelor de ordine, iar ciocnirile dintre acestea și protestatari s-au soldat cu răniți și arestați, informează Digi24.

Polițiștii și jandarmi au folosit spray-uri lacrimogene pentru a calma spiritele în timp ce manifestanții au aruncat cu mere, ouă și gunoaie spre clădirea parlamentului. De asemenea, protestatarii au vandalizat mașini de poliție, iar 20 de agenți au fost afectați de o substanță folosită de manifestanți împotriva lor.

Protestul a avut loc cu ocazia primei şedinţe din sesiunea parlamentară, după vacanţa de vară a deputaţilor. Protestul a luat naștere ca răspuns la intenția guvernului de a schimba Constituția.

Manifestanții l-au acuzat pe Borisov, care e în prezent la al treilea mandat de prim-ministru, că nu a reușit să combată corupția care subminează statul de drept din cea mai săracă ţară a Uniunii Europene.

Conform organizaţiei neguvernamentale Transparency International, Bulgaria este cea mai coruptă ţară din Uniunea Europeană şi nu a reuşit până acum să condamne pentru corupţie niciun oficial de rang înalt.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii