Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Zona Bulevardul Dacia – Vila Aurel Mincu este una dintre cele mai deosebite imobile istorice din București

Pe Bulevardul Dacia, în apropiere de Parcul Ioanid, se afla unul dintre cele mai deosebite imobile istorice ale Bucurestiului.
1

Vila Aurel Mincu, construita în perioada 1916-1918, dupa planurile arhitectului Arghir Culina, este o constructie in stil neoromanesc, cu influente bizantine.

Vila Aurel Mincu, marturie importanta a perioadei de inceput a carierei arhitectului, locuinţa de factura Eclectic-Neoromanească din Parcelarea Ioanid imbină motive traditionale cu elemente decorative eclectice/bizantine. Intrarea principala pozitionata pe o fatada laterala este marcată de un volum detasat de nivelul fasadei si de acoperis. Ancadramentul intrarii este continuat de cel al ferestrei de la etajul intai şi de un ansamblu de trei ferestre cu arce-acolada care sprijina pe coloane Neoromaneşti. Acelasi volum si ansamblul de ancadramente este reluat cu mici variatii (două ferestre la etaj) pe faţada dinspre Bulevardul Dacia. Silueta masiva a imobilului este indulcită de dantelaria ancadramentelor, a frizelor, a cartuselor şi a altor elemente decorative atent compuse în desenul faţadelor (sursa http://arghirculina.blogspot.com).

Alte cateva imobile reprezentative ale Bucurestiului care poarta semnatura arhitectului Arghir Culina sunt: Cladirea Union, Hotel Capitol, Hotel Cismigiu sau Hotel Negoiu.

Interiorul vilei este deopotriva impresionant, incepand cu intrarea monumentala, coloanele de marmura ale salonului principal, tavanele pictate şi ornate cu lemn sau peretii placati cu lemn masiv sculptat, toate aflate in perfecta stare. Vila are 24 camere iar suprafata terenului este de 850mp.

Vila este disponibila la vanzare la pretul de 3.5mil. euro, fiind perfecta pentru un sediu reprezentativ sau sediu al unei ambasade.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii