Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Bugetul general consolidat a înregistrat un deficit de peste 6% din Produsul Intern Brut, în primele nouă luni ale acestui an

Execuția bugetului general consolidat în primele nouă luni ale acestui an a înregistrat un deficit de peste 6% din Produsul Intern Brut, mare parte din acesta fiind determinat de măsurile de combatere a crizei sanitare, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, conform Radio România Actualități.
Newly appointed prime minister Florin Citu
Florin Cîțu: „Jumătate, 3,51% din PIB sau 37,12 miliarde de lei, reprezintă sume care au rămas la agenții economici, prin facilități fiscale sau au ajuns prin investiții. Am investit mai mult ca anul trecut cu 6,83 de miliarde de lei și sunt 10,35 de miliarde de lei plăți cu caracter excepțional apărut de pe urma crizei generate de coronavirus”, notează Radio România Actualități.
Ministrul Finanţelor a mai precizat că, în primele nouă luni, s-au cheltuit pentru investiții 30 de miliarde de lei, din care aproape o treime au fost fonduri externe nerambursabile. Cele mai semnificative sume au fost alocate transporturilor, apărării, lucrărilor publice, sănătății, mediului și agriculturii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii