Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Bugetele de publicitate pe care le-au atras televiziunile de filme și seriale în anul 2017

Surpriza anului 2017 pe nișa televiziunilor de filme și seriale este canalul Comedy Central, care a livrat un volum de audiență mai mare decât Pro Cinema și AXN. Comedy Central se află pe primul loc pe această nișă.
 aboneaza-te
televiziune

În 2017, Comedy Central, televiziune care se află în portofoliul regiei de publicitate Thematic Channels, a livrat pentru reclamele difuzate un volum de 51.545 puncte de audiență (Gross Rating Points – GRP’30) pe targetul comercial (urban, 18 – 49 de ani). Bugetul de audiență este mai mare cu 146% față de cel din anul 2016.

Pe baza punctelor de audiență – Gross Rating Point (GRP’30) – clienții publicitari cumpără timpi de publicitate la televiziuni.

Parteneriatul cu regia Thematic Channels a dat roade (a făcut bani) în 2017. De altfel, Thematic Channels mai are în portofoliu următoarele televiziuni de filme și seriale: Paramount (creștere de 34%), Film Cafe (36%), DIVA (-6%), TNT (101%) și AMC (186%).

Se constată că dintre aceste televiziuni, doar DIVA a înregistrat o scădere a volumului de audiență, asta din cauza programelor concurente de pe piață, ce vizează publicul feminin. Celelalte stații din portofoliul Thematic Channels, deși au audiențe mici, specifice televiziunilor de nișă, au înregistrat creșteri sănătoase, de două și chiar trei cifre procentuale.

Thematic Channels se luptă pentru bugetele de publicitate pe această nișă cu Pro Cinema și Pro Gold, televiziuni deținute de CME (Pro TV), și cu trioul AXN, controlat de Sony.

Pro Cinema a suferit o erodare a bugetului de audiență de 10%, în timp ce AXN a înregistrat o contracție de 29% față de 2017.

Nișa televiziunilor de filme (12 televiziuni în sistemul de măsurare a audiențelor TV) a livrat un volum total de 241.037 GRP’30, în creștere cu 13% față de volumul din 2016.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii