FacebookTwitterLinkedIn

În acest sens, reprezentanții FACTORY 4.0 au lansat, în premieră, un proiect de transformare digitală a orașului, prin care se reconstruiește transportul Bucureștiului de altădată, cu ajutorul unei aplicații dedicate.

,,Primul pas în reconstrucția digitală a Bucureștiului vechi este unul simbolic. Într-un oraș plin de noxe, tot mai poluat de traficul auto, am decis să reconstruim digital experiența transportului public bucureștean, ca parte din identitatea acestui oraș considerat cândva Micul Paris”, a declarat Marius Hărătău, managerul FACTORY 4.0.

Potrivit acestuia, cu ajutorul aplicației Index AR, oferită gratuit utilizatorilor de iPhone și telefoane Android, oricine se poate fotografia cu tramvaiul pe străzile Micului Paris de altădată.

Tramvaiele cu cai au fost primele mijloace de transport în comun din București, și au fost introduse în anul 1871. Din 1894 a fost pusă în funcțiune prima linie de tramvai electric, între Obor și Cotroceni.

Este vorba de un tramvai fabricat de firma belgiană Dyle et Bacalan, care a circulat, în premieră pe 9 decembrie 1894, pe traseul 14. Linia  avea o lungime de 6 kilometri, pleca din Cotroceni şi ajungea în zona Obor, potrivit expertului Silviu Teodor Stanciu de la Asociația Tramclub.

Reprezentanții FACTORY 4.0. susțin că acesta este primul pas în ceea ce privește acest demers, iar următoarea țintă este reconstruirea celebrei fântâni Sărindar, din zona Cercului Militar Național, așa cum a arătat ea la origine.

,,Vrem să readucem astfel în realitatea hibridă a secolului în care trăim capitalul istoric al Micului Paris, într-o manieră inovativă, care poate să constituie baza pentru o viitoare campanie de promovare turistică a Bucureștiului”, a punctat Marius Hărătău managerul FACTORY 4.0.

Toate aceste demersuri fac parte din inițiativa ,,București AR” , care va fi detaliată în cadrul celei de-a doua ediții a Expo-Conferinței FACTORY 4.0, dedicată transformării digitale.