Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lifestyle |
|

Bucureştiul este ieftin într-un top de 71 de oraşe la nivel mondial

Bucureştiul se plasează pe locul 69 din 71 de oraşe incluse într-un clasament după nivelul preţurilor, excluzând chiriile, primele poziţii fiind ocupate de Zürich, Geneva şi New York, potrivit unui studiu al UBS, informează MEDIAFAX.
 aboneaza-te
București

Preţuri mai mici decât în Bucureşti sunt înregistrate doar în Sofia şi Kiev.

„Topul oraşelor în funcţie de nivelul preţurilor ia în considerare costul relativ al bunurilor şi serviciilor la nivel mondial. Cele mai mari preţuri sunt în Zürich, Geneva şi New York, de peste 2,5 ori mai mari decât cele din Bucureşti, Sofia şi Kiev, care sunt cele mai scăzute”, se arată în raportul UBS.

Istanbul, Doha şi Lyon înregistrază un nivel mediu al preţurilor, mai apropiat însă de cele din oraşele scumpe de cele ieftine.

CITEȘTE TOPUL CELOR MAI BUNE ORAȘE PENTRU AFACERI DIN ROMÂNIA – EDIȚIA 2015!

Dacă în analiză sunt incluse şi chiriile, aproape toate oraşele marchează o scădere a indicelui preţurilor în medie cu 17%, în raport cu oraşul New York, considerat de referinţă. Hong Kong este singura excepţie, cu o creştere de peste 5%, din cauza nivelului ridicat al chiriilor.

Chiriile fac din New York cel mai scump oraş, iar Sofia cel mai ieftin.

România înregistrează un indice al preţurilor de 43,8 puncte, excluzând chiriile, şi de 34,5 puncte în cazul includerii acestora.

În funcţie de salariile brute, Bucureşti ocupă poziţia 61, între Budapesta şi Beijing. Oraşele cu cele mai mici salarii nete sunt Jakarta şi Kiev. Primele locuri în acest clasament sunt ocupate de Zurich şi Geneva şi Luxemburg. New York se regăseşte pe poziţia a patru.

VEZI TOPUL OAMENILOR DE MARKETING DIN ROMÂNIA – EDIȚIA 2015!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii