Cautare
, Contributor

Evenimente |
|

Bucureștiul devine “capitala” internațională a educației în acest week-end

Colegiile şi universităţile din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveția, SUA sunt în topul preferinţelor tinerilor care vor să studieze în străinătate. Zeci de instituții de învățământ internațional de elită vor fi reprezentate la cea de-a 27-a ediție a Târgului Educaţional World Education Fair (WEF).
16s

La World Education Fair (WEF) vor fi reprezente universități, licee și centre de limbi străine din toată lumea, care își vor prezenta ofertele educaționale la București și în mai multe orașe din țară. Seria de evenimente WEF va debuta la Timișoara pe 22 septembrie (Hotel Timișoara) și va continua la București, pe 23 și 24 septembrie (Athenee Palace Hilton). Pe 25 septembrie, WEF va ajunge la Iași (Hotel Internațional Iași), pe 27 septembrie la Galați (Hotel Vega), iar pe 28 septembrie la Constanța (Hotel IBIS).
Chiar şi în condiţiile situației internaționale nefavorabile, numărul studenţilor români care au ales să studieze în Marea Britanie a crescut anul trecut cu 12% faţă de anul anterior. Majoritatea absolvenţilor se angajează imediat după terminarea studiilor, în domeniul în care s-au pregătit, acesta fiind motivul plecării. Potrivit unui studiu realizat de publicația Britanică The Guardian, peste 80% dintre absolvenții universităților partenere IntegralEdu sunt deja angajați, la 6 luni de la absolvire, în domeniul pentru care s-au pregătit. Domeniile de studiu cu cel mai mare succes sunt cele legate de domeniul IT, managementul afacerilor, marketing și drept.
Pe parcursul a nouă ani consultantul educațional IntegralEdu a consiliat peste 10.000 de tineri români. La nivel internațional, grupul de firme Integral, care are peste 25 de ani de activitate, a consiliat peste 100.000 de familii din Europa de Sud-Est.
Statisticile arată un interes în creştere al tinerilor români pentru învățământul universitar din afara țării. “Pentru a ne da seama cât de mult a evoluat interesul pentru universităţile străine, de la intrarea României în UE până azi, putem da exemplul Olandei, unde de la 89 de studenți, câți erau în 2007, anul trecut au fost peste 1.600 de studenți. De asemenea, statisticile recente accesate de IntegralEdu arată că, anul trecut, pentru universitățile britanice au aplicat cu 12% mai mulți români decât în 2015. Din discuțiile pe care le-am avut până acum cu acești tineri, am observat că una dintre motivațiile care-i determină să aleagă o facultate din străinătate este siguranța că-și vor găsi mai ușor un loc de muncă după absolvire atât în străinătate, cât și în România”, susţine Papp.
Un sfert dintre elevi au primit burse
Părinții și elevii interesați de învățământul preuniversitar pot accesa la WEF școli și licee de elită din Europa și America de Nord, care oferă burse elevilor care se înscriu prin IntegralEdu. „Interesul general față de studiile preuniversitare din afara țării a crescut. Părinții încep să se documenteze cu 2-4 ani înainte de admitere. Până în prezent, aproximativ 25% dintre elevii pe care i-am trimis în străinătate pentru studii preuniversitare au reușit să acceseze burse de studii. Programul de studii A-Levels a fost cel mai accesat, însă în ultimii patru ani am observat o creștere a interesului și pentru programul IB (International Baccalaureate)”, spune Teodora Răducanu, Manager Departament Licee în Străinătate, IntegralEdu. Cei mai mulți liceeni au ales Marea Britanie, Elveția, Germania și Canada.
Teste de orientare profesională, burse și metode de finanțare
La târgul educaţional, expozanţii vor oferi informații despre bursele de studii și împrumuturile studențești disponibile. Cei interesaţi pot face testele de orientare profesională dezvoltate de Cambridge Occupational Analysts și se vor putea înscrie la pretestări gratuite pentru examenele IELTS și Cambridge. De asemenea, studenții vor putea accesa programe Work&Travel cu pachete promoționale speciale.
Transport gratuit cu UBER la WEF
Pentru evenimentul din București de pe 23 și 24 septembrie, IntegralEdu, în parteneriat cu UBER România, pune la dispoziția celor care doresc să ajungă la târg o cursă gratuită în limita a 25 de lei. Este nevoie de creearea unui cont pe Uber.com/App și şi introducerea codului promoțional „wefairro”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii