FacebookTwitterLinkedIn

Capacitatea de cazare a Bucureștiului, supranumit și Micul Paris, s-a aflat într-o continua creștere în ultimii 15 ani. Dacă în anul 2000 capitala număra 7.422 de locuri de cazare, în prezent numărul locurilor de cazare a crescut la 19.784. În ultimii ani au fost construite hoteluri noi, dintre care o parte sunt operate în management sau sub franciză de către lanțuri internaționale, precum și numeroase apartamente în regim hotelier clasificate oficial și hosteluri, dedicate în special tinerilor, informează agerpres, conform bookingbucharest.ro.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), în anul 2014, Capitala a găzduit peste 1,51 milioane de turiști, fiind înregistrate peste 2,497 milioane de înnoptări. Dintre aceștia, 645.718 au fost turiști români, iar 864.504, turiști străini.

Vezi care au fost cele mai vizitate obiective turistice din România, în online

Majoritatea celor care vizitează Bucureștiul, conform reprezentanților din domeniul turismului, sunt turiști de afaceri și de evenimente, în timp ce pentru city break ponderea este de 20% din totalul vizitatorilor.

Bucureștiul numără aproximativ 400 de structuri de cazare clasificate și 11.548 spații de cazare, de la hoteluri de 5 stele până la hosteluri, vile și rețele de apartamente în regim hotelier.

Marriott cumpără Starwood, care deține brandul Sheraton, într-o tranzacție de 12 mld. dolari