
Asociația docuArt își propune să deschidă drumul tuturor realizatorilor de film documentar, având credința că această artă a adevarului funcționează din plin ca agent de schimbare și emancipare social-culturală.
Pentru că realitatea are cel mai bun scenariu, la mijlocul lunii noiembrie a lui 2012, cineaștii și cinefilii au avut ocazia să descopere povești nemuritoare… de Diana Deleanu – Director al Festivalului Bucuresti Docuart Fest, Alexandru Solomon, Radu Igazsag, Cătălin Apostol, Cornel Mihalache, Mirel Ilieșiu, Titus Muntean, Radu Muntean și mulți alții.
“În cele trei zile de festival, la proiecții s-au strâns peste 300 de spectatori, predominant tineri, lucru care vine să certifice faptul că există public, fie și unul timid, de care trebuie să avem grijă, trebuie să-l ajutăm să crească, să-I ajutăm să-și cultive gusturile și asta își propune printer altele, docuArt. “, susțin reprezentanții festivalului.
Aceștis sunt de părere că este necesară impulsionarea publicului de a-și cunoaște propria istorie, de a-și îmbogății cultura generală cu ajutorul unor documentare bine alese. “Via Regis”, “Marele Jaf Comunist”, “Doctorul Schilerul”, “Franzela exilului” sunt doar câteva dintre titlurile prezente la docuArt Fest, opere de artă create din pasiune pentru tot publicul.
Și dacă un film documentar poate să funcționeze ca explorator, profet, terapeut, istoric, obsevator sau avocat, atunci trebuie să fim martorii acestei realități. Iar pentru asta, organizatorii au plănuit pentru început “Caravana docuArt”, dar și alte evenimente pe care vi le vom dezvălui cât de curând și pe site-ul nostru.
Pentru a face cunoștință mai îndeaproape dar și pentru mai multe detalii puteți accesa și platforma online docuart.ro, locul unde puteți viziona o parte a documentarelor difuzate în cadrul București docuart Fest.