FacebookTwitterLinkedIn

Principalele concluzii ale studiului realizat de de compania de consultanţă imobiliară JLL în parteneriat cu Storia.ro, arată faptul că 22,3% dintre bucureșteni preferă modelul de lucru hibrid.

Aproximativ 10% ar preferă să lucreze 4 zile pe săptămână de acasă, în timp ce 22,3% ar opta pentru 3 zile lucrate de acasă, 20,1% pentru 2 zile de acasă şi 12% pentru o zi de acasă, scrie Mediafax.

Doar 7,6% dintre respondenţi au declarat că ar prefera să lucreze numai de la birou. Restul de 2,6% au optat pentru alte variante.

Este clar că lucrul de acasă va rămâne o variantă îmbrăţişată de tot mai mulţi angajatori şi preferată de angajaţi, fie integral, fie printr-un model mixt. Această nouă realitate şi-a pus deja amprenta şi pe piaţa rezidenţială, iar transformările de pe acest segment vor continua şi în perioada următoare. Vedem deja o creştere a cererii pentru locuinţe mai mari şi de asemenea pentru case în afara oraşului. Odată cu continuarea acestui trend, credem că va continua să câştige teren şi piaţa închirierilor în contextul în care cel mai mare accent acum se pune pe flexibilitate şi mobilitate”, a declarat Andreea Hamza, senior director Living Department JLL România.

Sondajul a fost realizat de JLL în parteneriat cu Storia, pe un eşantion de circa 1.300 de persoane din Bucureşti şi judeţul Ilfov, în luna noiembrie.