FacebookTwitterLinkedIn

Linia de credit acordată de BSTDB va fi în valoare de 20 de milioane dolari, restul finanțării fiind asigurat de Garanti Bank. Facilitatea de credit va fi folosită, în principal, pentru a continua investițiile începute de companie în urmă cu un deceniu, care au ca scop reducerea amprentei sale de carbon.

“Suntem încântați să începem colaborarea cu Alum, o companie românească de top și un puternic jucător internațional. Finanțarea BSTDB, oferită în parteneriat cu Garanti Bank, sprijină planurile de investiții ale companiei, ce urmăresc creșterea producției și diversificarea gamei de produse. Finanțarea noastră are un impact puternic asupra dezvoltării prin creșterea eficienței energetice și susținerea conformității cu reglementările ce vizează protecția mediului. Împrumutul BSTDB acordat companiei Alum va spori și cooperarea regională prin exporturi, ca răspuns la creșterea cererii de pe piețe noi, inclusiv din Turcia”, a afirmat Hasan Demirhan, vicepreședinte BSTDB Banking.

“Garanti Bank și BSTDB sunt colaboratori pe termen lung. Considerăm că întreprinderile au responsabilități față de comunitățile locale și față de mediu. De aceea, am fost, întotdeauna, dornici să susținem proiecte ambițioase, care au obiective de dezvoltare durabilă, și vom continua să facem acest lucru și pe viitor. Finanțarea acordată către Alum confirmă acest lucru. Garanti Bank este un membru activ al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi și, prin urmare, aderă la principiile dezvoltării responsabile și durabile, sprijinind astfel proiectele cu impact social și care urmăresc protejarea mediului înconjurător”, a declarat Çağri Memişoğlu, Deputy General Manager Garanti Bank.

În perioada 2009-2016, Alum a investit 28 milioane dolari pentru a moderniza o parte din echipamentele existente, cu scopul de a face procesul de producție mai eficient și de a respecta normele europene privind protecția mediului. Până în prezent, eforturile depuse de Alum în acest scop au dus la reducerea cu 57% a emisiile de dioxid de carbon.

“Alum a implementat în ultimii ani un program extins de investiții, cu scopul de a crește eficiența energetică și a procesului de producție, respectând în același timp reglementările de mediu în vigoare. Această nouă finanțare obținută de la parteneri de afaceri de încredere, precum BSTDB și Garanti Bank reprezintă un nou pas înainte pentru continuarea programului nostru de investiții pe termen lung, axat pe modernizarea tehnologiei, diversificarea portofoliului de produse, dezvoltarea de noi produse cu valoare adăugată și proiecte de siguranță și protecție a mediului”, a explicat Gheorghe Dobra, CEO Alum.

CITEȘTE ȘI: Producătorul de alumină calcinată Alum și-a bugetat, în 2018, investiții în valoare de 59 mil. lei pentru modernizarea tehnologică