FacebookTwitterLinkedIn

Proiectul Midia Gas Development (MGD) vizează dezvoltarea zăcămintelor de gaze Ana și Doina din largul Mării Negre. Împrumutul este acordat către trei companii românești, și anume Black Sea Oil & Gas S.A., Petro Ventures Resources S.R.L și Gas Plus Dacia S.R.L.

Finanțarea de către BSTDB a proiectului Midia Gas Development face parte dintr-un pachet financiar existent pus la punct de către bănci internaționale și naționale, inclusiv Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Credit Agricole, Societe Generale, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank International și BRD Group Societe Generale.

Fiind prima instalație de producție a gazului construită după 1989 în zona românească a Mării Negre, proiectul va diversifica sursele de aprovizionare cu gaze ale țării.

„Sperăm că împrumutul nostru va crea oportunități de afaceri pentru antreprenorii locali și va oferi un flux de venituri pe termen lung pentru țară”, a declarat Dmitry Pankin, președintele BSTDB. 

Black Sea Oil & Gas SA este o companie independentă de petrol și gaze din România, care vizează explorarea și dezvoltarea resurselor de gaze.Portofoliul actual este alcătuit din concesiunea privind perimetrul XV Midia din Marea Neagră, în care deţine o participaţie de 70% şi calitatea de operator.

Gas Plus este al patrulea cel mai mare producător de gaze naturale din Italia, activ în principalele sectoare ale industriei gazelor naturale (explorare, producție, cumpărare, distribuție, vânzare către clienți fizici) și deține o participație de 10% în concesiune.

Petro Ventures, un grup privat de investiții, deține 20% din concesiune.