Cautare
, Art Director

ForbesLife |
|

Brixton, we have no problem!

Limba Swahili este, probabil, una despre care foarte puțini au auzit și pe care, și mai probabil, foarte puțini o vorbesc. De curând, am descoperit și am învățat un cuvânt pe care mulți dintre noi, fotografi mai ales, îl cunosc și îl pronunță aproape zilnic: „Ona”. În traducere, „să simți, să crezi și să experimentezi cu ochii”.
Tracy Foster este cea care, în 2008, în urma unei excursii în Africa de Sud și în urma multor căutări eșuate, a hotărât că este timpul să-și creeze singură o geantă pentru echipamentul foto, care să-i completeze cu adevărat stilul. Fără nici un fel de experiență în domeniu, dar știind exact ce își dorește, a pus bazele a ceea ce urma să devină un brand râvnit de către foarte mulți fotografi – ONA. Recunosc că am aflat despre ONA dintr-o postare pe Instagram a unui fotograf și, în secunda următoare, eram deja în lumea ONA, căutând geanta perfectă pentru echipamentul meu. Nu numai că am găsit-o, dar am descoperit și o comunitate de fotografi „ONA” care sunt mândri și poartă cu încredere aceste genți. Sunt fotografi care călătoresc mult și care, deși abordează genuri foarte diferite – de la fotoreportaj și fotografie de stradă la cea de nuntă – au în comun respectul față de stilul vestimentar. Am vorbit cu unii dintre ei și am descoperit cât de importantă este geanta atunci când îți dorești ca ea să-ți ofere nu numai spațiu și siguranță pentru echipamentul foto, ci și să-ți completeze stilul vestimentar și chiar stilul de viață.

Eu am ales modelul Leather Brixton, și, din momentul în care am primit geanta, mi-am dat seama că este exact ceea ce căutam. Și că oricâte poze ai vedea înainte, niciuna nu îți poate reda sentimentul pe care-l ai atunci când experimentezi nu numai cu ochii, ci cu toate simțurile. Este fabricată din piele de cea mai înaltă calitate și, după cum afirmă cei de la ONA, devine și mai frumoasă pe măsură ce o porți. Inițial nu mi-am dat seama ce vor să spună, dar, după câteva purtări, am realizat că pielea este tratată în așa fel încât tu ești cel care finisează și dă unicitate genții, uzura nefăcând altceva decât să ofere o patină „vintage“ care, în timp, îi va conferi și mai multă valoare. 

Recunosc că, nostalgic fiind, m-a atras foarte mult și sistemul de închidere al genții. Vă mai aduceți aminte ghiozdanele din perioada comunistă? Acel sunet inconfundabil? Și acum parcă mă gândesc „am pus totul în ghiozdan?”. Ceea ce ne aduce la aspectul utilitar al genții. Modelul Brixton poate să cuprindă cu ușurință un body sau, din nou, pentru cei nostalgici, un mirrorless și două-trei obiective, inclusiv un zoom mare. Este loc, de asemenea, pentru un laptop de 13” (de preferat, cât mai „air”) sau pentru un iPad. Interiorul este cât se poate de minimalist, de fapt, ca întreg designul genții. Există patru compartimente modulare, unul pentru laptop și trei pentru foto. Dacă laptopul sau ipadul nu sunt o necesitate, obții și mai mult spațiu pentru echipamentul foto, prin îndepărtarea despărțitorului lateral.

Buzunarele exterioare sunt cinci la număr, două laterale, două în față și unul în spate. Cel din spate poate, la rândul lui, să cuprindă un laptop sau un iPad, dar, sincer, eu l-am găsit foarte util pentru documentele de călătorie, un sketchpad sau câteva reviste. Accesoriile din orice trusă foto își găsesc lejer locul în celelalte buzunare și, recunosc, mi-aș fi dorit ca în interior să mai existe unul sau două buzunare mai mici pentru diverse accesorii. Dar nu mă plâng, pentru că tocmai acest minimalism te învață să iei cu tine doar strictul necesar.

Fiind o geantă „messenger”, un rol important îl are și cureaua de umăr. Aceasta este fabricată din aceeași piele italienească de calitate, este foarte confortabilă și reglabilă pentru diverse înalțimi.

Cred, totuși, că ceea ce îmi place cel mai mult la Brixton și, de fapt, la orice model ONA, este faptul că, în sfârșit, cineva a reușit să facă o geantă foto care să nu arate a geantă foto. O geantă care să completeze perfect orice ținută, în orice situație. O geantă care arată absolut superb, până la ultimul detaliu. O geantă pe care o vei folosi pentru mult timp, iar copilul tău îți va mulțumi peste ani.

475 de Euro, www.onabags.eu

Testimoniale
Cyril, fotograf, San Diego/California, SUA

instagram: @cjayphoto

I absolutely love my ONA Brixton – Am nu una, ci mai multe genți! Sunt exact ceea ce ONA pretinde că sunt! Deși sunt foarte rezistente, eu le dădăcesc așa cum îmi protejez aparatura foto. Sunt o veritabilă capodoperă și veți vedea cum lansează conversații, oriunde mergeți.

 

Sven Jansen, fotograf, Hamburg, Germania

instagram: @addictedtobokeh

I really love my Brixton Leather! Am căutat foarte mult timp o geantă foto care să corespundă cerințelor mele. Trebuie să fie adaptabilă, încăpătoare cât să adăpostească destul de mult echipament foto și, nu în ultimul rând, să fie elegantă. ONA Brixton Leather le îndeplinește pe toate. Mai ales atunci când fotografiezi nunți, este ideal să ai o geantă foto care să se potrivească perfect ținutei și să îți ofere acces imediat la obiective. Dimensiunea genții este destul de mare încât să pot avea oricând cu mine obiectivele de care am nevoie, dar și destul de mică încât să o pot lua peste tot.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii