Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

British Council, salvată de trezoreria britanică de la faliment

British Council a fost salvată de la faliment prin intervenția trezoreriei britanice cu o sumă în valoare de 60 de milioane de lire sterline. Totuși, directorul organizaţiei internaţionale a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi oportunităţi educaţionale consideră că e nevoie de o soluție pe termen lung.
British Council

British Council se confruntă cu mari probleme financiare din cauza pandemiei de coronavirus care a obligat organizația să închidă peste 200 de centre de examen şi să suspende cursurile în mare parte a lumii, transmite Agerpres care citează Reuters.

Astfel, taxele percepute pentru examene şi cursuri reprezintă aproximativ 60% din veniturile anuale de 1,25 miliarde lire sterline (1,55 miliarde dolari) ale British Council.

De peste 80 de ani, organizația a învăţat limba engleză, a gestionat biblioteci, a derulat programe culturale şi festivaluri de artă în toată lumea, iar acum ia în calcul dezvoltarea unei platforme de educaţie on-line şi învăţământ la distanţă.

British Council îşi desfăşoară activitatea în România încă din 1938. În prezent, are centre în oraşele Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi. România a fost una dintre primele patru din lume în care organizația şi-a deschis un sediu, împreună cu Egipt, Portugalia şi Polonia. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii