Cautare
, Staff

Industrie |
|

British American Tobacco investește 800 milioane de euro în fabrica din Ploiești și angajează 200 de oameni

Compania de tutun British American Tobacco (BAT) anunță investiții de 800 de milioane de euro în următorii cinci ani în fabrica din Ploiești.
British American Tobacco

Investiția, care va genera într-o primă etapă 200 de noi locuri de muncă în România, va permite extinderea produsului de încălzire a tutunului, glo, în Europa, începând cu a doua jumătate a anului 2018. În total, spațiul nou-creat de producție va avea o suprafață totală de peste 7.000 de metri pătrați.  De asemenea, investiția va crește și capacitățile de producție a țigaretelor tradiționale.

„În prezent, 60% din produsele fabricate în România pleacă la export în alte 45 de țări, iar acest procent va crește la 70% ca urmare a noilor investiții. Dorim să continuăm să investim în România și sperăm că guvernul român va oferi predictibilitatea necesară. Deoarece piața neagră a tutunului este una dintre cele mai serioase provocări pentru noi și pentru investițiile noastre, precum și pentru veniturile guvernamentale și pentru consumatori, este încurajator faptul că Guvernul român a anunțat planuri de asigurare a frontierelor românești până la sfârșitul anului și a creat un grup de lucru cu scopul de a identifica cele mai bune soluții legale la problema ilicitului”, a adăugat Ram Addanki.

Fabrica British American Tobacco din Ploiești este deja una dintre cele mai avansate unități de producție din punct de vedere tehnologic din cadrul grupului BAT la nivel global, după o investiție de aproape 310 de milioane de euro până în prezent. Cu noile capacități de producție, fabrica BAT din Ploiești va deveni una dintre cele cinci mari unități de producție BAT din lume. În total, compania are peste 2.500 de angajați în România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii