FacebookTwitterLinkedIn

Compania aeriană a anunțat că va renunța la 12.000 de slujbe. British Airways intenționează să devină o companie mai mică, având automat nevoie de mai puțin personal. De asemenea, își dorește să dezvolte o bază logistică mai eficientă care să permită ca zborurile actuale să fie mai ieftine, iar creșterile ulterioare să fie mai puțin costisitoare.

„Se vor face modificări de structură”, a declarat British Airways către sindicatul piloților din companie.

Totuși, managementul British Airways dorește să „diminueze impactul și necesitate de a concedia personal”. Angajații concediați își vor primi drepturile salariale obligatorii.

Piloții trebuie să aibă o productivitate mai mare de lucru. British Airways își dorește „flexibilitate și eficiență” în ceea ce privește angajații și intenționează să reducă numărul de piloți care zboară pe un anumit tip de aeronavă. În propunerea inițială, British Airways anunța ca va disponibiliza 955 de piloți, adică 22% din forța de muncă a companiei. Anul trecut, cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 2,5 miliarde de lire sterline, ceea ce reprezintă 22% din costurile de operare.

În timp ce majoritatea companiilor aeriene își planifică, în cel mai bun caz, viitorul apropiat, British Airways își dorește o restructurare pe termen lung.