Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Artă & Cultură |
|

British Airways își vinde colecția de artă

Compania aeriană British Airways scoate la vânzare o parte din colecția de artă în încercarea de a face rost de bani lichizi pentru a supraviețui pandemiei. Colecția, în valoare de milioane de lire sterline, include creații ale câtorva artiști britanici importanți, cum ar fi Damien Hirst, Tracey Emin, Bridget Riley și Peter Doig.
britishairways_21686510700051

Cel puțin zece piese vor fi scoase la vânzare, una dintre acestea valorând peste un milion de lire, anunță BBC. Este vorba despre o creație Bridget Riley, apreciată de critici la un număr cu șapte cifre. Piesa a fost cumpărată acum mulți ani și între timp și-a sporit substanțial valoarea.

Colecția British Airways a fost realizată cu ajutorul dealerului de artă londonez Artwise, care colaborează cu linia aeriană din 2012 și a achiziționat pentru aceasta peste 1500 de obiecte de artă.

Potrivit Evening Standard, de organizarea vânzării se va ocupa casa de licitații Sotheby’s.

Fondatorii Artwise au declarat pentru BBC că au „achiziționat sau comisionat pentru BA creații ale unor artiști aflați la început de drum. În timp, acestea și-au sporit valoarea, deși nu acesta a fost scopul primordial al colecției” – colecție care a fost o premieră în industria aeriană și a consacrat BA drept unul dintre suporterii importanți ai artelor în rândul corporațiilor. „Ne întristează că unele dintre operele-cheie din colecția de artă British Airways vor fi scoase la licitație, dar e de înțeles pentru că vremurile pe care le trăim sunt cu totul neobișnuite”, au adăugat reprezentanții Artwise.

Veniturile operatorului aerian s-au prăbușit după ce avioanele au fost consemnate la sol. Pentru a se redresa, BA încearcă să reducă din costuri și este în negocieri cu sindicatele pentru a concedia aproximativ 12.000 de angajați, dintre care, posibil, 1.000 de piloți.

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), care are 290 de companii membre, estimează că prăbușirea turismului la nivel mondial va provoca operatorilor aerieni pierderi de aproximativ 84 de miliarde de dolari anul acesta și de aproximativ 16 miliarde în 2021.

British Airways, EasyJet și Ryanair au dat guvernul britanic în judecată pentru impunerea unei carantine obligatorii de 14 zile pentru toți călătorii care intră în Marea Britanie începând cu 8 iunie.

Potrivit datelor World Travel & Tourism Council, sectorul transportului și al turismului a contribuit anul trecut cu 200 de miliarde de lire sterline la economia britanică, adică 9% din produsul intern brut, și a creat 4 milioane de locuri de muncă (11% din totalul joburilor din UK).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii