Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

British Airways, amendată cu 26 milioane de dolari pentru încălcarea protecției datelor

Biroul Comisarului pentru informații din Marea Britanie (ICO) a amendat British Airways cu 26 milioane de dolari pentru încălcarea protecției datelor a peste 400.000 de clienți. Este cea mai mare amendă emisă vreodată de ICO.
 aboneaza-te
British Airways

ICO a declarat că British Airways nu a reușit să protejeze datele personale și financiare ale clienților săi într-un atac cibernetic din 2018.

În urma unei anchete de aproape doi ani, ICO a concluzionat că British Airways nu avea suficiente măsuri de securitate pentru a procesa cantități semnificative de date cu caracter personal.

Se pare că atacatorul a accesat numele, adresele, numerele cardului de plată și numerele CVV ale circa 244.000 de clienți British Airways. Autoritatea de reglementare a spus că numele de utilizator și parolele a până la 612 membri ai Executive Club BA pot fi, de asemenea, compromise.

Un purtător de cuvânt al British Airways a declarat pentru CNBC: „Am alertat clienții imediat ce am luat cunoștință de atacul criminal asupra sistemelor noastre din 2018 și ne pare rău că nu am respectat așteptările clienților noștri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii