Cautare
, Contributor

Bănci |
|

Brexit: JPMorgan mută active de 200 de miliarde de euro în Germania

JPMorgan Chase & Co. mută active de aproximativ 200 de miliarde de euro (230 miliarde de dolari) din Marea Britanie la Frankfurt ca urmare a Brexitului.  
 aboneaza-te
JPMorgan

Banca americană intenționează să finalizeze migrarea activelor către filiala sa din Frankfurt până la sfârșitul anului, au anunțat surse interne, citate de Bloomberg.

Această schimbare va face ca JPMorgan să devină una dintre cele mai mari bănci din Germania, bilanțul fiind suficient pentru a fi pe locul șase, pe baza activelor celor mai mari creditori comerciali de anul trecut.

Activele care urmează să fie transferate reprezintă aproximativ 10% din bilanțul total al JPMorgan și, totodată, aproape jumătate din activele totale deținute de sucursalele germane ale băncilor străine la sfârșitul lunii iunie, potrivit statisticilor Bundesbank.

Cu mai puțin de patru luni până la expirarea perioadei de tranziție Brexit, băncile internaționale își consolidează operațiunile în Uniunea Europeană pentru a se asigura că pot deservi clienții, având în vedere că firmele din Marea Britanie, inclusiv operațiunile JPMorgan din Londra, nu vor păstra drepturi de pașaport într-un acord comercial.

În aceste condiții, banca a anunțat cei 200 de angajați londonezi despre perspectiva mutării în orașe europene continentale, inclusiv Paris, Frankfurt, Milano și Madrid, a informat Bloomberg News.

Însă nu doar Brexitul a determinat această schimbare, JPMorgan anunțând în repetate rânduri că dorește să-și consolideze operațiunile în Germania. Mai mult decât atât, banca a reatribuit sucursale în centre europene, inclusiv Paris, Amsterdam și Copenhaga, pentru a fi supravegheate de către filiala din Frankfurt, cunoscută sub numele de J.P. Morgan AG. De asemenea, unitatea a anunțat că intenționează să își tripleze capitalul propriu de bază până la sfârșitul acestui an, la 16,7 miliarde de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii